Un artist japonez creează opere de artă din petale și frunze! Imagini inedite

Raku Inoue este un artist japonez stabilit în Canada, care realizează tablouri cu ajutorul petalelor de la flori, a frunzelor și a altor părți componente ale plantelor. El creează „desene” cu animale, obiecte sau personaje din desene animate.

Tablou cu un elefant, făcut din flori și frunze, realizat de Raku Inoue
Raku Inoue face multe tablouri cu animale (Foto: Instagram)

Raku Inoue s-a apucat de această artă în 2017 

Călătoria lui Inoue în minuțioasa arta florală a început într-o zi cu vânt în 2017, relatează Oddity Central. El se afla în casa sa din Montreal și se uita cum vântul puternic făcea să tremure zeci de petale roz, dintr-o tufă de trandafiri din curtea lui.

Văzând acele petale frumoase și delicate căzute pe pământ, i s-a făcut milă de ele. „Ce risipă!”, s-a gândit Raku și s-a dus să le culeagă. Artistul născut în Japonia a venit cu ideea de a folosi petalele respective pentru a crea artă, dându-le astfel o nouă viață. Le-a aranjat în formă de gândac, iar pentru picioare a folosit crenguțe mici.

Micul lui proiect a ieșit atât de bine încât a continuat să realizeze astfel de tablouri inedite. Talentatul artist a început să încorporeze semințe, frunze și alte părți ale plantelor în desenele sale. Încet, dar sigur, el a devenit mai bun în a le aranja. Realizarea unui tablou durează ore sau chiar zile întregi.

„În fiecare an, aștept cu nerăbdare când înfloresc anumite flori”

Tarantulă făcută din cactuși (Foto: Instagram)
Tarantulă făcută din cactuși (Foto: Instagram)

Astăzi, Raku Inoue este renumit pentru portofoliul său impresionant de artă cu plante, care include recreări originale ale unor personaje populare precum Super Mario sau Godzilla, diverse insecte și animale și chiar sigle de brand.

În fiecare an, aștept cu nerăbdare când înfloresc anumite flori. Îmi place și să văd frunzele copacilor devenind roșii, înghițind încet orizontul”, a spus Inoue pentru My Modern Met. „Fiecare sezon are ceva de oferit, pentru cei care știu să aprecieze gloria naturii. Pentru că sunt efemere, «materialele» pe care le folosesc sunt prețioase!

Raku Inoue își imortalizează desenele făcându-le fotografii și publicându-le pe rețelele sociale. Apoi, le aruncă pe toate într-un coș de compost. Efemeritatea artei sale este una dintre principalele sale caracteristici, dar pe care a învățat să o aprecieze de-a lungul timpului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pensioanr uk jpg
Matei Vali Catalina disparuta jpg
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net