Un nou serial Netflix îi scoate din sărite pe egipteni. Totul a pornit de la Cleopatra

Un nou serial Netflix, care o înfățișează pe Regina Cleopatra a VII-a africană, o femeie de culoare, a stârnit controverse în Egipt. Trailerul filmului documentar „Regina Cleopatra”, regizat de Jada Pinkett Smith (51 de ani), soţia celebrului actor afro-american Will Smith (54 de ani), a fost lansat de Netflix săptămâna trecută, joi (13 aprilie).

Un nou serial Netflix cu Regina Cleopatra a VII-a, stărnește revoltă în Egipt / Foto: Shutterstock
Un nou serial Netflix cu Regina Cleopatra a VII-a, stărnește revoltă în Egipt / Foto: Shutterstock

Un avocat a depus o plângere, acuzând noul serial „Regina Cleopatra” de încălcarea legilor privind mass-media, dar și de faptul că urmărește să „șteargă identitatea egipteană”. Pe de altă parte, un arheolog a declarat că, Cleopatra era „cu pielea deschisă la culoare, nu neagră”.

Dar, producătoarea Jada Pinkett Smith a spus că „moștenirea ei este foarte dezbătută”, în timp ce, Adele James, actrița care o interpretează, le-a spus criticilor: „Dacă nu vă place castingul, nu vă uitați la serial”, într-un comentariu pe Twitter, însoțit de capturi de ecran cu comentarii abuzive care includeau insulte rasiste, potrivit publicației BBC.

Cleopatra s-a născut în orașul egiptean Alexandria în 69 î.Hr. și a devenit ultima regină a unei dinastii vorbitoare de limbă greacă, fondată de generalul macedonean Ptolemeu al lui Alexandru cel Mare. Identitatea mamei sale este necunoscută, și este posibil ca ea sau orice alt strămoș de sex feminin să fi fost un egiptean indigen, sau din altă parte a Africii, conform istoricilor.

Egiptenii au condamnat reprezentarea Cleopatrei

Mulți egipteni au condamnat reprezentarea Cleopatrei, în momentul când trailerul a fost lansat.

„Nu ajungem de multe ori să vedem sau să auzim povești despre reginele negre, iar acest lucru a fost foarte important pentru mine, precum și pentru fiica mea, și doar pentru comunitatea mea să poată cunoaște acele povești pentru că există tone de ele!”, au fost cuvintele actriței americane care a fost producător executiv și narator, Jada Pinkett Smith.

De asemenea, Tudum (eveniment de cultură pop care acoperă filmele și serialele de televiziune originale Netflix) a declarat, în februarie, că alegerea Adelei James, o actriță britanică de rasă mixtă, în rolul Cleopatrei, în noul său serial documentar, a fost „un semn al conversației de secole despre rasa conducătorului".

Documentarul va fi difuzat și va putea fi vizionat pe platforma Netflix din 10 mai.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!         

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net