Un personaj marcant al istoriei s-a născut într-o toaletă! Nu-ți va veni să crezi când vei afla despre cine este vorba

Ultima actualizare:

Deja nu este deloc ceva ieșit din comun ca cele mai importante persoane de pe glob să fie înconjurate de o mulțime de teorii alternative. Iar despre un personaj marcant din istorie se spune că s-a născut într-o toaletă. Însă, este adevărat?

Se spune că Winston Churchill s-ar fi născut într-o toaletă
Se spune că Winston Churchill s-ar fi născut într-o toaletă

Diversele teorii și speculații în privința persoanelor publice nu sunt deloc ceva neobișnuit în ziua de astăzi. Cu o simplă căutare pe Internet, putem da de o mulțime de astfel de teorii alternative, pornind de la unele atât de bizare. încât încep să ne amuze, până la diverse „fapte” istorice care au devenit atât de populare în filmele și serialele de astăzi, încât puțină lume realizează că, de fapt, sunt doar invenții moderne. Iar în privința controverselor de acest gen, nici chiar Winston Churchill nu a reușit să scape de atenția publicului!

Premierul Marii Britanii a fost la fruntea țării în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, iar deși numele lui este unul atât de comun, doar puțini realizează cât de crucială a fost persistența sa de a nu capitula în fața Germaniei. Însă, la fel de puțină lume realizează că despre acesta se spune că a fost născut într-o toaletă! Însă, este acest fapt istoric unul real? Click! vă va răpunde la întrebare!

A fost Winston Churchill născut într-o toaletă?

Deși acest zvon este unul vechi și destul de răspândit pe internet, adevărul este ceva mai diferit. Potrivit biografiei sale, scrisă de Roy Jenkins, acest fapt bizar nu este menționat nicăieri. Însă, asta nu înseamnă că nu există ceva „foc” care să dea naștere la tot acest „fum”! Winston Churchill s-a născut, într-adevăr, cu 2 luni înainte de termen, la palatul Blenheim.

Potrivit surselor despre viața liderului englez, mama acestuia ar fi mers la un bal, unde, spre surprinderea tuturor, deși avea deja o sarcină atât de avansată, ar fi dansat fără nicio grijă! Voia bună nu a fost una de lungă durată, deoarece chiar în timp ce dansa, i s-ar fi declanșat travaliul!

Deși rudele și servitorii de la palat au sărit în ajutorul ei, femeia ar fi leșinat în una din camerele palatului, iar atunci a devenit clar că urmează să nască în orice moment! Se pare că aici apare și confuzia care a dat naștere ideii că Winston Churchill s-a născut într-o toaletă! Mama s-a a fost condusă într-o cameră apropiat, unde fuseseră depozitate hainele invitaților de la bal, iar după mult efort, a reușit să nască.

Confuzie vine datorită unei concidențe din limba engleză! În Regatul Unit, camera unde a născut mama viitorului premier se numește „cloakroom”. Iar problema vine în momentul în care acest cuvând este adesea folosit și ca referință la toaletă, „lavatory”, potrivit celor de la snopes.com.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Vinerea Mare, cea mai neagră zi a creștinismului  Ce semnificație are Prohodul Domnului jpeg
image
image
image
image
image
image
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net