Unde poți să mănânci o ciorbă cu doar 10 lei pe Litoralul românesc? E bătaie pe cele cu perișoare și de fasole cu afumătură!
Cele mai ieftine ciorbe de pe Litoral se găsesc doar în Vama Veche! Reporterul Click! a degustat, în week-end, delicioasele ciorbițe la doar 10 lei, pe care se bat, pur și simplu, turiștii. Și tarifele la cazare au fost scăzute drastic de hotelierii de aici.








Timpul mediu petrecut în Vama Veche a scăzut vertiginos în ultimii ani, ajungând la 1-3 nopți, în timp ce românii au cheltuit aproximativ 10 miliarde de euro pe concedii în străinătate, unde media șederii este între 5 și 7 nopți.
Primul pas pentru revitalizarea stațiunilor românești făcut de hotelierii din Vamă, în acest sezon estival, a fost reducerea drastică a tarifelor de cazare în timpul săptămânii. Patronii de restaurante și terase au venit și ei cu prețuri foarte atractive la mâncare.

Turiștii se înghesuie la ciorbele de perișoare și de fasole, la 10 lei! Le găsești doar în Vama Veche!
Reporterul Click! a fost, în week-end, la Vama Veche și a avut plăcuta surpriză să găsească la una dintre cochetele terasele așezate chiar în buza mării, în centrul stațiunii, ciorbe delicioase la doar 10 lei, asta în condițiile în care în Mamaia, stațiunea de fițe a Litoralului românesc, să dai cu tunul și nu găsești ciorbă sub 25 lei porția.

Valentin Șoneriu: „În lipsa unei strategii de promovare, suntem nevoiți să facem tot ce putem pentru a-i păstra pe români în țară”
Turiștii se bat, pur și simplu, pe delicioasele ciorbe (cu perișoare sau de fasole cu afumătură) la doar 10 lei, vândute însă doar în intervalul orar 11-14.
„Unul dintre cele mai importante criterii pentru mine este identificarea și satisfacerea nevoilor clienților. Am observat că HoReCa din România are nevoie de prețuri corecte pentru turiști.
Aceasta este strategia prin care alte țări europene au atras tot mai mulți turiști români. În momentul de față, avem un deficit major din punct de vedere turistic, de aproximativ 5 miliarde de euro, iar în lipsa unei strategii de promovare turistică a țării, suntem nevoiți să facem tot ce putem pentru a-i păstra pe români în țară”, a declară Valentin Șoneriu, patronul Berăriei „Poftă sau Foame” de la Vama Veche, singurul loc de pe Litoralul românesc unde găsești la această oră ciorbe cu doar 10 lei.

Lună de miere pentru proaspeți căsătoriți la Vama Veche, cu jacuzzi și baldachine pe terasa apartamentului
Hotelul de deasupra vestitei deja terase cu ciorbițe la 10 lei, în care poți să vezi răsăritul din pat din Vama Veche, a fost preluat și el de Valentin Șoneriu, la un an după deschiderea localului.
Hotelul are, anul acesta, prețuri reduse la cazare în timpul săptămânii. Astfel, prețul unui răsărit din pat la Plaja33 este de 350 de lei pe noapte de luni până miercuri, joi – 400 de lei, iar de vineri până duminică – 500 de lei. Acest lucru marchează o schimbare semnificativă față de tariful unic practicat în ultimii 10 ani, care era de 500 de lei pe noapte, indiferent de zi sau sezon.
„Vrem să readucem moda sejururilor pe litoralul românesc. Am observat tendința românilor din ultimii ani de a petrece între 2 și 3 nopți în România, în weekend, vacanțele mai lungi fiind programate în alte țări. Cred că ar fi avantajos pentru ambele părți să revenim ușor-ușor la vacanța de o săptămână la mare, iar noi ne dorim să încurajăm turismul și în timpul săptămânii.
Ca medie, ajungem la un preț de aproximativ 400 de lei pe noapte pentru un sejur de 6 nopți. Mă bucur că nu suntem singurii, deoarece majoritatea operatorilor de pe litoral încearcă să găsească soluții cât mai accesibile pentru turiști, fie prin ajustarea prețurilor, fie prin cumularea serviciilor”, completează Șoneriu.
Pentru anul viitor, este în plan renovarea camerelor, într-o direcție romantică. La etajul 3, camerele dotate cu terase generoase vor fi transformate în honeymoon suites.
„Suntem recunoscători că am avut ocazia să preluăm hotelul încă din acest sezon, într-un mod favorabil care ne-a permis să ne concentram toate resursele financiare să deschidem berăria de la Brașov și să pregătim investiții majore pentru anul viitor.
Întregul hotel va fi reinventat într-o direcție romantică și rafinată, iar cele mai spectaculoase camere, situate la etajul 3 și dotate cu terase generoase de peste 40 de metri pătrați, vor fi transformate în adevărate honeymoon suites, cu jacuzzi, baldachine și un aer exclusivist, dedicat cuplurilor îndrăgostite.
Vom redecora complet apartamentele, vom renova toate băile și vom păstra vie moștenirea lăsată de familia Popescu – o familie deosebită, cu o experiență remarcabilă în industria hotelieră din România, care, în urmă cu aproape 15 ani, a ridicat standardele de calitate și a creat un loc cu adevărat special, pe care îl continuăm cu respect și viziune”, a mai declarat Valentin Șoneriu, director general Carmolimp, pentru Click!