Actul fără de care nu-ți vei mai putea vinde mașina. Categoria de autovehicule vizată

O schimbare importantă ar putea complica lucrurile pentru cei care doresc să vândă anumite autovehicule, după ce Guvernul a avizat un proiect de lege.

O schimbare importante ar putea da bătăi de cap pentru cei care doresc să-și vândă mașina
O schimbare importante ar putea da bătăi de cap pentru cei care doresc să-și vândă mașina

Trebuie precizat din start că proiectul legistlativ a fost deja adoptat de Senat. Concret, eventuala modificare va afecta proprietarii de mașini cu cel mult 8 locuri.

Citește și: Inspectorii RAR, uimiți de inventivitatea românească! Ce sistem secret au descoperit la o mașină mâncată de rugină

La vânzarea unui astfel de autovehicul, vânzătorul va remite cumpărătorului un certificat, care este denumit ”RAR Auto-Pass”. El trebuie să fie valabil pentru 60 de zile. Proiectul acoperă toată aria de mașini înmatriculate, înregistrate sau introduse pe piață în România,  

Vezi și: Vacanță de coșmar! Concluziile unui turist despre șoferii români din Grecia

Vrei să vinzi o mașină? Un act nou ar putea complica lucrurile. Ce prevede proiectul de lege

Conform proiectului adoptat, „RAR va elibera contra cost deținătorilor de autovehicule destinate transportului de persoane care au, în afara locului conducătorului, cel mult 8 locuri pe scaune – autoturisme, un certificat denumit ”RAR Auto-Pass”.

Acest certificat va conține informațiile existente în registru cu privire la istoricul citirii odometrului, implicarea vehiculului rutier într-un eveniment care a produs avarii grave la mecanismul de direcție, instalația de frânare sau la structura de rezistență a caroseriei ori a șasiului, precum și la neprezentarea vehiculului rutier în cadrul unei campanii de rechemare a vehiculelor rutiere care au fost înmatriculate, înregistrate sau introduse pe piață în România”, transmite Profit.ro.

Mulți șoferi se întreabă de ce a apărut acest proiect. Ei bine, explicația simplă are legătură cu faptul că autoritățile vor să elimine situațiile în care unii vânzători de mașini practică metode ilegale prin îi păcălesc pe viitorii proprietari. Un exemplu des întâlnit este cel al kilometrajului dat înapoi.

Pentru moment, acesta rămâne doar un proiect de lege care nu a intrat în vigoare. Bătăile de cap vor apărea abia în clipa în care va fi adoptat în Camera Deputaților, iar mai apoi publicat în Monitorul Oficial al României, scrie Playtech.ro.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

andreea mantea
zodia care va avea un weekend de cosmar jpg
vouchere pentru energie electrica jpg
horoscop jpg
loredana groza si sotul 7 webp
cub Daniel Onoriu png
infidelitate jpeg
cub mihai traistariu png
image
image
image
image
image
image
Schengen FOTO Shutterstock
vouchere pentru energie electrica jpg
Buzau 1 jpg
parlamentul european profimedia  jpg
calendar ortodox 2021 9 decembrie sfintii ioanchim si ana zamislirea fecioarei maria jpeg
cub niculae bădălău png