Patru semne care arată că suferi de epuizare termică

Ultima actualizare:

După un val de căldură neobișnuit pentru Europa, temperaturile record ne fac să ne gândim la toate pericolele pe care canicula le poate aduce pentru noi. 

Canicula poatre provoca câteva probleme serioase
Canicula poatre provoca câteva probleme serioase

Temperaturile ridicate sunt nesigure pentru foarte multe motive: căldura intensă poate duce la deshidratare, arsuri solare, erupții cutanate termice și, în cele din urmă, la probleme foarte grave, despre care vom discuta în acest articol - epuizarea termică.

Pe scurt, epuizarea termică înseamnă că corpul tău îți spune că te supraîncălzești, potrivit informațiilor doctorului Sindhu Aderson, directorul medical al Northwestern Medicine Immediate Care din Illinois. 

„Epuizarea termică este în esență atunci când temperatura corpului tău se află la rate ridicate”, a spus ea. Și acest lucru este cauzat de temperatura ridicată a aerului din jurul tău.

Dar de unde știi dacă tu sau o persoană dragă suferiți de epuizare termică? Aici, experții vă împărtășesc la ce să aveți grijă data viitoare când ieși într-o zi cu temperaturi ce nu sunt recomandate.

Pericol în cazul unei activități fizice în aer liber

Aderson a adăugat că epuizarea termică este deosebit de comună în rândul persoanelor care fac activități intense în aer liber într-o zi caniculară, cum ar fi alergarea sau chiar un antrenament simplu de fitness. 

În spatele insolației, „epuizarea termică este a doua cea mai periculoasă boală legată de căldură care apare atunci când oamenii sunt expuși la medii calde”, a spus dr. Lancer Scott, profesor la departamentul de medicină de urgență de la Universitatea Medicală din Carolina de Sud.

Dacă ești nevoit să lucrezi în aer liber, este posibil să poți să-i spui șefului tău „Nu, nu pot să lucrez afară”. Totuși, dacă este cazul, amintește-ți că ai drepturi, mai ales când vine vorba de muncă la temperaturi ridicate. 

Temperaturile ridicate pot provoca greață, dureri de cap sau chiar amețeală
Temperaturile ridicate pot provoca greață, dureri de cap sau chiar amețeală

Epuizarea termică trece neobservată 

Transpirația abundentă, ritmul cardiac crescut și pielea umedă (dar rece) sunt toate semne comune ale epuizării termice.

Dacă descoperiți că este greu de descifrat dacă vă confruntați cu epuizare de termică sau dacă sunteți doar fierbinți, greșiți din partea prudenței. Luați o pauză de la soare și fiți cu ochii pe alte semne de avertizare.

Greața este un semn foarte serios

Dacă sunteți afară și vă simțiți rău la stomac, acesta poate fi un semn de epuizare termică, a spus Scott. În plus, vărsăturile sunt un semnal de alarmă.

Protejați-vă bând suficientă apă.

Potrivit lui Scott, „majoritatea cazurilor de epuizare termică se datorează lipsei de apă potabilă și factorilor de mediu, cum ar fi umiditatea ridicată”.

El a subliniat că ar trebui să bei apă înainte de a pleca pentru ziua ta, mai ales dacă știi că vei fi afară. Scott a mai spus că oamenii ar trebui să aducă apă cu ei când ies din casă și să bea apă în mod continuu când sunt afară. „Odată ce ți-e sete, ești deja deshidratat”, a explicat Scott.

Este important să consumi apă de fiecare dată când ieși din casă
Este important să consumi apă de fiecare dată când ieși din casă

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net