26 de femei l-au acuzat pe Donald Trump de hărțuire sexuală

Ultima actualizare:

Cel puțin 26 de femei l-au acuzat până acum pe președintele Donald Trump de comportament sexual necorespunzător, inclusiv de agresiune, încă din anii 1970, scriu cei de la Businessinsider.com.

Donald Trump este acuzat de 26 de femei că le-ar fi hărțuit sexual. Foto: Getty Images.
Donald Trump este acuzat de 26 de femei că le-ar fi hărțuit sexual. Foto: Getty Images.

Trump a respins în linii mari acuzațiile, care includ hărțuirea și violul, considerându-le relatări „fabricate” și motivate politic, promovate de mass-media și de oponenții săi politici. În 2016, el a promis că le va da în judecată pe toate femeile care i-au adus aceste acuzații. În unele cazuri, Trump și avocații săi au sugerat că nu ar fi putut să se implice în presupusul comportament cu anumite reprezentante ale sexului frumos, deoarece nu era atras fizic de ele.

Donald Trump a negat acuzațiile care i s-au adus

În timpul unui miting din 2016, candidatul republican la președinție a negat vehement toate acuzațiile care i s-au adus. "Invenție totală. Evenimentele nu s-au întâmplat niciodată. Niciodată. Toți acești mincinoși vor fi dați în judecată după ce alegerile se vor termina." Președintele a spus că aceste „acuzații false” împotriva lui au fost făcute de „femei care au fost plătite cu mulți bani pentru a inventa povești despre mine”. Și apoi a susținut că „mass-media de masă” a refuzat să raporteze dovezi că acuzațiile au fost inventate.

Cu toate acestea, Trump nu și-a îndeplinit încă promisiunea de a da în judecată vreuna dintre potențialele victime – deși două femei l-au dat în judecată – iar Casa Albă spune că alegerea lui Trump demonstrează că poporul american nu consideră acuzațiile descalificatoare.

Oamenii acestei țări, la alegeri decisive, l-au susținut pe președintele Trump și simțim că aceste acuzații au primit răspuns prin acest proces”, a declarat secretarul de presă al Casei Albe de atunci, Sarah Huckabee Sanders, reporterilor în decembrie 2017, după mai multe dintre acțiunile președintelui. La acea vremea, femeile care îl acuzau pe Trump de hărțuire sexuală au apărut la televiziunea națională pentru a-și repeta poveștile.

50% dintre alegători consideră că Trump ar fi trebuit să demisioneze

Dar, în ciuda negărilor lui Trump, 50% dintre alegători – 59% dintre femei și 41% dintre bărbați – intervievați într-un sondaj Quinnipiac din decembrie 2017 considerau că președintele ar trebui să demisioneze ca urmare a acuzațiilor de abuz sexual împotriva sa. Mai mulți parlamentari democrați i-au cerut anterior lui Trump să demisioneze din cauza acuzațiilor. Totul a rămas fără efect.

O acuzatoare, Samantha Holvey, care a vorbit despre experiența ei cu Trump. Totul s-a întâmplat când era concurentă la concursul Miss SUA. Ea a declarat în 2017 că, deși alegerea lui Trump a fost dureroasă, ea și alții văd mișcarea #MeToo ca pe o oportunitate de a „încerca runda a doua".

Încercăm să arătăm Americii cine este acest bărbat și mai ales cum vede el femeile, iar ei să spună <eh, nu ne pasă> – doare”, a spus Holvey la „Megyn Kelly Today” de la NBC News în decembrie 2017. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net