30 de nuntași au ajuns la spital, după ce podeaua restaurantului unde se aflau s-a prăbușit. Clădirea, o mănăstire din secolul XV. FOTO&VIDEO

Mai mulți participanți la o nuntă au fost transportați la spital în Italia în urma unui incident grav, în care podeaua restaurantului în care se desfășura evenimentul s-a prăbușit în timpul petrecerii.

Șase oameni sunt în stare critică / foto: captura X
Șase oameni sunt în stare critică / foto: captura X

Cel puțin șase dintre invitați se află în stare critică în urma accidentului care a avut loc în apropiere de Pistoia, situat la nord de Florența, conform informațiilor furnizate de presa italiană.

Prăbușirea a avut loc într-o sală situată la primul etaj al unei foste mănăstiri din Giaccherino, care era folosită ca restaurant de mai mulți ani.

Deși unii invitați părăsiseră deja locul evenimentului, aproximativ șaizeci de persoane, în special tineri, se aflau încă în sala de dans când, brusc, podeaua mansardei s-a prăbușit.

Ca urmare, dansatorii s-au trezit la parter, acoperiți de moloz. Este de menționat că un număr semnificativ de răniți au fost aduși la spital, iar starea a cel puțin șase dintre aceștia este considerată critică.

Istoria Convento di Giaccherino

Convento di Giaccherino, cunoscut și sub numele de Convento di San Francesco a Giaccherino, este un important sit religios și istoric situat în Italia. Este situat în apropierea orașului Pistoia, în regiunea Toscana. Acest loc are o semnificație deosebită din punct de vedere istoric și spiritual, fiind asociat cu Ordinul Franciscan și cu Sfântul Francisc din Assisi.

Iată câteva detalii semnificative despre Convento di Giaccherino:

Istorie: Conventul a fost fondat în secolul al XIII-lea, fiind una dintre multele comunități religioase înființate de Sfântul Francisc și urmașii săi. Conventul a jucat un rol important în istoria religioasă și culturală a regiunii.

Arhitectură: Clădirea conventului este un exemplu remarcabil de arhitectură medievală, cu elemente specifice stilului romanico-gotic. Conventul include o biserică, o claustră și alte încăperi monahale. Biserica, în special, este cunoscută pentru frumusețea simplă și spirituală a designului său.

Artă și decor: Interiorul bisericii și al conventului găzduiește diverse opere de artă, inclusiv fresce și picturi realizate de artiști italieni renumiți din diferite epoci. Aceste opere de artă reflectă nu doar abilitățile artistice ale creatorilor lor, ci și profunda spiritualitate franciscană.

Activități religioase și comunitare: Conventul este încă activ, fiind locul unde călugării franciscani își desfășoară viața de zi cu zi, dedicată rugăciunii și muncii. De asemenea, poate servi ca loc pentru retrageri spirituale și evenimente religioase.

Importanța culturală și spirituală: Convento di Giaccherino este un loc de mare importanță pentru credincioșii catolici și pentru cei interesați de istoria și spiritualitatea franciscană. Este un exemplu viu al tradiției franciscane în Italia și un loc de pelerinaj pentru mulți.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net