Veste bună pentru românii care trăiesc în Italia: primesc bani! Despre ce sumă este vorba

În anul 2024, cetățenii români rezidenți în Italia și care se confruntă cu dificultăți financiare vor avea parte de un sprijin substanțial din partea guvernului italian.

Românii cu venituri scăzute vor primi mai multe ajutoare sociale / foto: Pixabay
Românii cu venituri scăzute vor primi mai multe ajutoare sociale / foto: Pixabay

Acest sprijin se va materializa printr-o serie de măsuri sociale și financiare, având ca scop principal ajutorarea familiilor cu venituri modeste și îmbunătățirea standardului lor de viață.

Banii vor fi primiți de peste 5 milioane de familii sărace

Programul "Assegno unico e universale", care vizează peste cinci milioane de familii cu venituri limitate. Aceste familii vor beneficia de o sumă lunară de până la 199,40 euro pentru fiecare copil minor, contribuind astfel la ușurarea povarei financiare.

Pentru românii aflați în Italia, există posibilitatea de a accesa și bonusul social destinat acoperirii costurilor cu gazul și electricitatea. Acesta face parte din programul "Assegno di inclusione", care are ca obiectiv principal acordarea de reduceri pe facturile la utilități pentru familiile cu venituri reduse.

Un alt aspect important este schimbarea adusă de noul program "Assegno di inclusione", care vine să înlocuiască parțial vechiul program "Reddito di Cittadinanza".

Programul este orientat către susținerea familiilor fără un loc de muncă stabil, oferind un ajutor financiar anual de până la 6.000 de euro. Această sumă poate fi majorată în cazul persoanelor în vârstă sau a celor cu dizabilități.

Banii îi pot lua și cei cu venituri mici, care au un job stabil

Mai mult, există un sprijin financiar suplimentar de 350 de euro pe lună pentru persoanele angajate, dar cu un venit anual minim, definit printr-un prag Isee de maximum 6.000 de euro.

Programul „Carta acquisti” a fost, de asemenea, prelungit. Acesta este orientat către persoanele cu venituri scăzute și constă în acordarea unui card social în valoare de 80 de euro la fiecare două luni, utilizabil pentru cumpărături și facturi.

Beneficiarii acestui program sunt persoanele cu vârsta peste 65 de ani sau părinții cu copii sub trei ani, conform informațiilor furnizate de RoItalianul.

În concluzie, anul 2024 marchează un pas important în susținerea comunității românești din Italia, prin implementarea acestor programe sociale ce au ca scop ameliorarea condițiilor de viață ale celor cu venituri reduse și oferirea unui suport consistent în fața provocărilor economice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net