Detalii cutremurătoare despre moartea celor două românce ucise în Italia. Ce a declarat suspectul

Ultima actualizare:

Un român, în vârstă de 24 de ani, este principlalul suspect în cazul morții celor două românce ucise într-un oraș din Sicilia. Avocatul său a transmis că suspectul s-a declarat nevinovat și că acesta va ajunge în fața unui judecător în următoarele zile.

Românul ar fi ucis două femei Foto: Shutterstock
Românul ar fi ucis două femei Foto: Shutterstock

Românul, arestat pentru dublă omucidere

Necropsia, ordonată de procurorul adjunct Elettra Consoli şi de adjunctul Salvatore Vella de la procuratura din Agrigento, a fost efectuată sâmbătă la morga spitalului San Giovanni di Dio din oraşul Temple, scrie Digi24.ro. În ziua înmormântării, probabil luni, va fi doliu naţional la Naro, în provincia Agrigento, proclamat de primarul Maria Grazia Brandara, ca un „semn tangibil al apropierii locuitorilor din Naro de familiile victimelor, dar şi de comunitatea românească, parte activă şi productivă a oraşului”.

Un român în vârstă de 24 de ani, arestat pentru dublă omucidere şi profanare de cadavru, se află în închisoarea din Agrigento. Tânărul s-a prevalat de dreptul de a nu răspunde la interogatoriu. Omar Edgar Nedelkov era deja cunoscut pentru că în trecut fusese acuzat că a furat de la societatea agricolă din satul în care lucra şi că a incendiat cu motorină una dintre sere.

Cum s-a întâmplat totul 

Între timp, procurorii şi carabinierii au reuşit să reconstituie ce s-a întâmplat în noaptea în care cele două femei au fost ucise. Potrivit publicaţiei italiene, acest lucru a fost posibil şi datorită „marii cooperări a comunităţii româneşti, formată din muncitori care trăiesc de ani de zile în Italia”.

Astfel, joi seară, la domiciliul Deliei Zărnescu, în vârstă de 58 de ani, din Via Vinci, a avut loc o cină la care s-a consumat mult alcool. La masă au luat parte un român de 24 de ani şi un alt bărbat de 50 de ani. Potrivit reconstituirii, tânărul - aflat în stare avansată de ebrietate - ar fi agresat-o sexual pe femeie.

„Ar fi bătut-o până a omorât-o şi apoi ar fi ars-o"

Delia Zărnescu, respingând avansurile, i-ar fi dat afară din casă pe cei doi. În timpul cinei, cei trei români ar fi vorbit despre compatrioata lor Maria Rus, în vârstă de 54 de ani. Când cei doi români au fost dați afară din casa Deliei Zărnescu, cel mai tânăr s-ar fi îndreptat spre Avenia, unde a bătut la uşa Mariei Rus, în timp ce bărbatul de 50 de ani a mers la casa lui.

Maria Rus, fără să se teamă, i-ar fi deschis ușa tânărului, care apoi ar fi bătut-o până a omorât-o şi apoi ar fi ars-o, folosind fotoliul din holul de la intrare. De pe aleea Avenia, românul beat s-ar fi întors - reconstituirea este a anchetatorilor - pe Via Vinci, unde ar fi spart uşa de la intrare şi, cu o „ferocitate fără precedent” - aşa cum a reieşit din prima inspecţie a casei -,a ucis-o pe Delia Zărnescu, lovind-o în cap cu tot ce a găsit: piese mici de mobilier, obiecte mai mari de mobilier şi accesorii.

Români din zonă, alertaţi de zgomotul infernal, ar fi intervenit şi grabă şi ar exista şi martori, scrie publicaţia italiană, care precizează că ancheta continuă prin vizionarea maginilor de pe sistemele de supraveghere video.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Tabula Regia Tg  Mures jpg
image png
heavy rain 4864257 1280 jpg
ODAmaD00NDAmaGFzaD1jYTVhMGQyNDBkZDBjM2M3NzJhZmUyMDlmMmFlODMzZA== thumb jpg
Banner test iq
dn1 in perioada interbelica jpg
Printesa Anne sora Regelui Charles 2 jpg
clock 650753 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net