A născut două seturi de gemeni identici, în acelaşi timp

O femeie de 35 de ani, din Boston, SUA, a născut două seturi de gemeni identici, în acelaşi timp. Şansele ca un astfel de lucru să se întâmple sunt de una la zece milioane. Ashley Ness a adus însă pe lume două fete şi doi băieţi, iar acum cei cinci sunt ţinuţi sub supraveghere medicală.  

image
Ashley a avut probleme de fertilitate şi nu credea că va mai rămâne gravidă

Ashley, care lucrează la un salon de tuns, a născut cu 12 săptămâni mai devreme decât termenul sarcinii sale, pe 28 iulie, notează publicaţia britanică Daily Mirror. Femeia a fost internată încă de pe 6 iulie, din cauza faptului că sarcina ei era una delicată. Cei patru copii au venit pe lume prin cezariană, la Spitalul din Boston, iar acum vor sta cu toţii internaţi încă opt săptămâni, pentru a fi ţinuţi sub supraveghere medicală. Un reprezentant al spitalului a precizat că mama şi copiii sunt bine. “Bebeluşii au decis să vină mai repede. Mă simt grozav”, a declarat femeia, care a avut probleme de fertilitate în trecut.  

Iată și: Prințul Charles a primit trei milioane de euro de la rudele lui Osama Bin Laden!

Ashley a aflat că e gravidă după o vizită la ginecologul ei, în februarie, pentru a-şi reînnoi reţeta de anticoncepţionale. Două săptămâni mai târziu, la o ecografie, a aflat că va avea două seturi de gemeni identici.

Asistenta care se ocupa de ea a fost atât de uimită, că a trebuit să iasă din sală pentru a verifica pe Google dacă ceea ce vede e real. Ashley îşi aminteşte că asta a panicat-o enorm, pentru că nu ştia ce se întâmplă şi dacă e vreo problemă cu sarcina.  

image
Mămica a avut un şoc când a aflat că va avea două seturi de gemeni

Bebeluşii au venit pe lume cu 12 săptămâni mai devreme 

Femeia mai are o fată de 8 ani, dintr-o relaţie anterioară, iar iubitul ei are doi băieţi. Ea a avut patru avorturi spontane şi suferea enorm că nu va mai putea avea copii. Acum, că cei patru bebeluşi au venit pe lume, Ashley spune că se simte completă. 

Însă ea şi iubitul ei trebuie să reamenajeze casa şi să cumpere o maşină nouă, în care să încapă întreaga familie. Pentru a o ajuta cu cheltuielile, care vor fi mari, prietenii ei au dechis un cont de donaţii. Ashley a mai avut însă o grijă: numele celor mici. Ea şi partenerul său le-au ales deja: băieţii vor fi Chance şi Cheston, iar fetele Chesley şi Chatham. 

Un renumit profesor şi medic ginecolog de la Centrul medical Johns Hopkins, din SUA, Ahmet Baschat, a declarat că sarcina lui Ashley a fost una cu risc ridicat şi că e primul caz de acest fel de care aude în cariera lui de peste 30 de ani. 

Deşi e un caz incredibil de rar, o sarcină cu două seturi de gemeni e posibilă. Ea se întâmplă atunci când două ovule sunt fertilizate de doi spermatozoizi diferiţi, iar apoi din fiecare ovul, rezultă doi embrioni.

Fiecare ovul rămâne însă în propria placentă, ceea ce face sarcina diferită faţă de una cu cvadrupleţi, când fiecare embrion e un ovul fertilizat independent şi cu propria placentă.  

FotoJet jpg
FotoJet (4) jpg
David Popovici, EPA jpg
FotoJet (1) jpg
Dorian Popa
sotie cumpanasu jpg
cristina rus accident 2 JPG
image png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
foto1 vaci jpg
foto 1   h 56735691 jpg
Bani - lei - plata rata - facturi FOTO Shutterstock
calendar ortodox 2021 18 august flor si lavru ermil serapion si polien manastirea sucevita jpeg
pensionari jpeg
catedrala 3 jpg