A vrut adrenalină în vacanţă, dar a rămas blocat în Kabul

Ultima actualizare:

    Talibanii au pus  stăpânire pe străzile  din Kabul, AfganistanFotografii: EPA-EFE
Talibanii au pus stăpânire pe străzile din Kabul, AfganistanFotografii: EPA-EFE

A vrut o vacanţă plină de aventură şi a rămas blocat în Kabul, Afganistan. Studentul britanic Miles Routledge, de 22 de ani, a ţinut morţiş să îşi petreacă vacanţa ”în cel mai periculos loc de pe planetă” şi a făcut o rezervare printr-o agenţie de turism pentru Afganistan. Acum se roagă să scape.

Britanicii sunt înnebuniţi să îşi petreacă vacanţele în cele mai ciudate, periculoase, sălbatice şi neprietenoase locuri din lume. Aşa s-a întâmplat şi cu studentul britanic Miles Routledge, de 22 de ani, care a plătit aproape 5.000 de lire sterline pentru a ajunge în Afganistan, după ce în 2020, a fost obligat să stea în casă. Numai că socoteala de acasă nu coincide cu cea din târg şi s-a trezit captiv în Kabul. Nu se aştepta ca talibanii să cucerească ţara în doar 11 zile şi a rămas blocat într-o ”locaţie sigură” din Kabul de unde aşteaptă să fie evacuat de guvernul britanic după ce acesta va duce tratative cu talibanii pentru eliberarea lui. UE, SUA şi Marea Britanie cer talibanilor să asigure un culoar de evacuare după ce Roohullah Khanzada, liderului guvernului afgan şi Karimullah Naqibi, membru al guvernului în echipa de negociere din cadrul tratativelor din Qatar, au predat Kabulul în mâinile talibanilor.


    Refugiații cad din  avioanele militare
Refugiații cad din avioanele militare

Liderul teroriştilor Ahmadullah Muttaqi le-a cerut luptătorilor săi să nu atace trupele americane şi populaţia din Kabul, iar conferinţa de presă a fost difuzată duminică. Miles Routledge a luat legătura cu familia lui prin intermediul reţelelor sociale şi a explicat că a fost ”ascuns” într-o locaţie sigură de militari din cadrul coaliţiei şi că va fi scos din ţară cât mai curând. După aproape 20 de ani de antrenamente şi pregătiri cot la cot cu trupele NATO şi americane, armata afgană a pierdut fără drept la replică în faţa ofensivei talibane. Milioane de refugiaţi vor să părăsească Afganistanul pentru că se tem de represalii din partea talibanilor.

Haos şi măcel pe aeroport!

Zeci de mii de afgani speră să urce într-unul dintre avioanele aflate pe aeroportul din Kabul, Afganistan și să fugă din calea talibanilor care vor face măcel după plecarea forțelor NATO. Scene incredibile cu oameni prinși cu sfori de avioanele militare americane care decolau de pe aeroport și apoi cădeau de la peste 500 de metri înălțime în gol au făcut înconjurul planetei. Conform Daily Mail, cinci oameni au murit zdrobiți de pământ și alte zeci s-au călcat în picioare lângă gardurile aeroportului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net