Aeronavele rusești nu mai au acces în spațiul aerian al Turciei. Când va putea fi reevaluată decizia

Războiul dintre Ucraina și Rusia continuă, iar Turcia a încercat, încă de la începerea bombardamentelor, să nu adopte o atitudine ostilă regimului de la Kremlin pentru a putea participa la o eventuală mediere între cele două state. Iată că, între timp, Turcia a renunțat la atitudinea neutră și a luat o decizie concretă împotriva Rusiei și liderului acesteia, Vladimir Putin. 

Avioanele rusești nu mai pot circula în spațiul aerian al Turciei Sursă foto: Profimedia
Avioanele rusești nu mai pot circula în spațiul aerian al Turciei Sursă foto: Profimedia

Turcia a decis să închidă spațiul aerian pentru trupele rusești care transportă soldaţi către Siria. Anunțul a fost făcut de către ministrul de Externe turc, conform Adevărul. Decizia va putea fi reevaluată în trei luni, căci autorizațiile de zbor sunt reevaluate o dată la trei luni. 

Citește și: Volodimir Zelenski cere ajutor militar țărilor europene 

  „Am închis spaţiul aerian pentru avioanele militare ale Rusiei şi chiar şi pentru avioanele civile care merg în Siria şi transportă soldaţi", a fost anunțul ministrului de Externe al Turciei. 

Rusia se numără printre aliații regimului de la Damasc, încă din anul 2011, an care a marcat izbucnirea războiului civil. Însă, până la această oră, autoritățile de la Kremlin nu și-au expus public un punct de vedere referitor la decizia radicală a Turciei. 

Turcia, mediator în conflictul ruso-ucrainean

Turcia și-a exprimat, în repetate rânduri, dorința de a media conflictul dintre Ucraina și statul agresor, Rusia. De altfel, în Turcia au avut deja loc două rânduri de negocieri între reprezentanții Rusiei și cei ai Ucrainei. În cazul în care Vladimir Putin va răspunde solicitării președintelui ucrainean Volodimir Zelenski de a se întâlni față în față, atunci nu este exclus ca întâlnirea să aibă loc pe teritoriul Turciei, conform ministrului de Externe al acestei țări. 

Vezi și: Vladimir Putin a participat la slujba de Paște de la Moscova 

Ziua 61 de război între Ucraina și Rusia. Vladimir Putin nu a încetat atacul nici măcar de Paște. Bombardamentele continuă în mai multe orașe din Ucraina, iar noi culoare umanitare nu au mai fost deschise, deși vicepremierul Ucrainei asigura că cetățenii se vor putea adăposti din calea războiului. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a solicitat o întrunire cu Vladimir Putin, însă momentan nu a primit vreun răspuns oficial din partea omologului său de la Kremlin. 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net