Agricultorii francezi vor să blocheze Parisul pe termen nedeterminat. Care a fost anunțul premierului

Agricultorii din Franța au amenințat că începând de luni, 29 ianuarie, vor asedia" Parisul, pe o perioadă nedeterminată. În acest sens, premierul recent numit de pro-europeanul Macron, Gabriel Attal, a susţinut, un discurs. Iată ce a avut de spus!

Protest al fermierilor din Franța Foto: Facebook
Protest al fermierilor din Franța Foto: Facebook

Ce a declarat șeful Guvernului francez 

Cu 24 de ore înaintea unei posibile blocări a capitalei franceze de către agricultori, premierul recent numit de pro-europeanul Macron, Gabriel Attal, a susţinut, duminică, un discurs în care a evidenţiat termeni precum "independenţă" şi "suveranitate" şi a pus sub semnul întrebării modul de funcţionare a Uniunii Europene, scrie Observatornews.ro. 

Vom lupta împotriva concurenţei neloiale. Agricultorilor noştri li se impun reguli (fitosanitare) şi altora nu", a criticat premierul în discursul susţinut la puţin timp după ce a vizitat o exploataţie agricolă. Nu este normal ca voi să fiţi împiedicaţi să folosiţi anumite produse (...), în timp ce ţări vecine, Italia sau altele", le pot utiliza, a remarcat şeful guvernului francez, adresându-se agricultorilor, pe care încearcă să-i tempereze.

Cât la sută din fructe și legume provin din import 

Acesta a mai menţionat că cel puţin 40% din fructele şi legumele de pe piaţa franceză sunt importate, mai ales din Spania şi Italia, în timp ce agricultorii francezi se lovesc de unele reguli de mediu incluse în legislaţie, prin urmare Gabriel Attal a promis că le va cere partenerilor din UE măsuri care să favorizeze suveranitatea alimentară a Franţei.

Declaraţiile premierului francez, care conduce un guvern considerat foarte pro-UE, atrag atenţia întrucât pot pune sub semnul întrebării însăşi funcţionarea pieţei unice europene. Totuşi, într-un interviu televizat, ministrul francez al agriculturii Marc Fesneau a exclus posibilitatea unei închideri a frontierelor pentru produsele spaniole sau italiene, cum a cerut extrema-dreaptă. În cele mai mult de zece zile de când durează protestele agricultorilor francezi, mulţi dintre aceştia s-au plâns de produsele agricole venite în special din Spania, considerând că aceste produse creează o situaţie de concurenţă neloială întrucât au preţuri reduse şi standardele de mediu spaniole sunt mai puţin restrictive decât cele franceze.

Ce măsuri le-au fost promise agricultorilor 

Premierul francez le-a promis fermierilor noi măsuri de sprijin, în special în chestiunea terenurilor care, conform noilor norme de mediu ale UE, trebuie lăsate în pârloagă. Dar aceste promisiuni nu mulţumesc agricultorii, două sindicate ale acestora ameninţând că începând de luni la ora 13:00 GMT vor începe un „asediu pe durată nedeterminată" al Parisului, acţiune în care „toate axele de transport către capitală vor fi ocupate de agricultori", care vor bloca astfel căile de acces în oraş.

"Premierul a luat în calcul doar o parte din cele 122 de revendicări pe care i le-am adresat", a explicat preşedintele sindicatului agricol FNSEA, Arnaud Rousseau, care i-a cerut premierului Gabriel Attal să discute cu protestatarii fiecare revendicare în parte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net