Ashraf Ghani, președintele Afganistanului, mesaj pe Facebook după ce a fugit din țară: ”Am plecat ca să evit vărsarea de sânge”

Ultima actualizare:

    Președintele Afganistanului a fugit din țară după ce talibanii au cucerit KabululFoto: Facebook Ashraf Ghani
Președintele Afganistanului a fugit din țară după ce talibanii au cucerit KabululFoto: Facebook Ashraf Ghani

Ashraf Ghani, președintele Afganistanului, susţine că a luat decizia dificilă de a părăsi ţara în timp ce talibanii înaintau, pentru a evita vărsarea de sânge în Kabul. Acesta a transmis un mesaj pe pagina lui oficială de Facebook.

Dragi concetăţeni, astăzi a trebuit să fac o alegere grea; să stau să înfrunt talibanii înarmaţi care voiau să intre în palat sau să părăsesc ţara mea dragă, căreia mi-am dedicat viaţa să o apăr în ultimii 20 de ani. Ar fi fost un dezastru umanitar în oraşul acesta de şase milioane de locuitori dacă s-ar fi înregistrat nenumărate victime şi distrugeri în Kabul. Talibanii m-au determinat să plec, au venit aici să atace Kabulul şi oamenii din Kabul. Ca să evit vărsarea de sânge, cel mai bine a fost să plec. Talibanii au câştigat prin sabie şi gloanţe, iar acum sunt răspunzători să apere onoarea, bunăstarea şi stima de sine a cetăţenilor. Dar nu au câştigat legitimitatea inimilor. Niciodată în istorie puterea singură nu a dat legitimitate nimănui şi nu o va face nici de acum încolo. Talibanii sunt acum în faţa unui test al istoriei: fie vor apăra numele şi onoarea Afganistanului, fie îşi vor urmări scopurile lor. Mulţi oameni se tem pentru viitor. Trebuie ca talibanii să le dea asigurări oamenilor, femeilor, surorilor Afganistanului şi să câştige legitimitate şi inima oamenilor. Să vină cu un plan clar, pe care să-l arate oamenilor. Eu voi continua să-mi servesc ţara. (...) Trăiască Afganistan", a scris Ashraf Ghani pe Facebook.

Președintele Ashraf Ghani a părăsit Afganistanul, lăsând puterea în mâinile talibanilor, care au intrat duminică în capitala Kabul. Mișcarea islamistă radicală se pregătește să revină la putere în Afganistan, la 20 de ani după ce a fost alungată de o coaliție internațională condusă de Statele Unite.

Talibanii ar urma să anunţe că au preluat controlul întregii ţări şi să schimbe denumirea statului în Emiratul Islamic al Afganistanului, a afirmat un oficial al insurgenţilor pentru Press Association

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
strada prabusita slanic jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net