Atac sinucigaș la Kabul. Două explozii soldate cu cel puțin 60 de morți, 140 de răniți

Ultima actualizare:

    Mai multe explozii catalogate drept atacuri teroriste în KabulFoto: Twitter
Mai multe explozii catalogate drept atacuri teroriste în KabulFoto: Twitter

O serie de explozii au avut loc joi, 26 august, în apropierea aeroportului din Kabul, iar acesta au blocat întreaga operațiune de evacuare. Cel puțin 60 de civili afgani au fost uciși și 140 răniți în exploziile din zona aeroportului din Kabul, anunță BBC. De asemenea, cel puțin 10 militari americani și-au pierdut viața în urma exploziilor, scrie Reuters, citând un oficial de la Pentagon.

„Condamn ferm acest atac terorist îngrozitor. Prioritatea noastră rămâne evacuarea cât mai multor oameni posibil către un mediu sigur, cât mai rapid cu putinţă”, a scris Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, pe Twitter.

Atacuri teroriste pe aroportul din Kabul

Și talibanii au condamnat atacul de la aeroport și au precizat că exploziile au avut loc în zone în care securitatea era asigurată de forțele americane. Potrivit Reuters, între victime sunt şi copii.

Prima explozie ar fi fost provocată de un atacator-sinucigaș ISIS. Atacul a fost provocat de un atacator cu vestă explozivă, dar au fost și focuri de armă. O altă explozie a avut loc lângă aeroport, la hotelul Baron.

Generalul Kenneth „Frank" McKenzie, şeful US Central Command a adăugat că au fost două atacuri sinucigaşe, urmate de bărbat care a deschis focul. El susţine că atacurile au venit din partea ISIS şi se aşteaptă ca acestea să continue. Generaul McKenzie a precizat că SUA va continua evacuările, în ciuda acestor atacuri. Aeroportul internaţional din Kabul este singurul deschis din ţară.

image
image
image
image
image
image
pestera Limanu jpeg
focsani recensamant
WhatsApp aplicatie smartphone notificare FOTO Shutterstock jpg
casa-locuinta-credit-imobiliare-cheie
3 monica pop jpg jpeg
mormantul sfant 1 1200x800 jpg
FotoJet (17) jpg
image
actualitate.net