Au descoperit accidental o peşteră de pe vremea faraonilor

O peşteră funerară de pe vremea faraonului Ramses al II-lea, neatinsă timp de aproximativ 3.300 de ani, a fost descoperită în mod accidental, în Parcul Naţional Palmachim din Israel.

În peşteră au fost  găsite artefacte intacte. Foto: AFP
În peşteră au fost găsite artefacte intacte. Foto: AFP

Peştera a fost găsită după ce un tractor a lovit o stâncă în timpul unor lucrări, relatează Agerpres. Ca urmare, s-a pătruns în peşteră pentru prima dată de la închiderea ei, în timpul domniei lui Ramses al II-lea, cunoscut şi sub numele de Ramses cel Mare, faraon asociat cu povestea Exodului.

Arheologii de la Autoritatea pentru Antichităţi din Israel (IAA) au fost chemaţi la faţa locului. Ei au descoperit zeci de vase intacte din ceramică şi bronz, aşezate exact cum fuseseră lăsate în timpul ceremoniei funerare. Vasele erau ofrande îngropate împreună cu defunctul, conform credinţei de atunci - potrivit căreia acestea aveau să fie folosite de acesta în lumea de apoi. Alături de vase au fost găsite ulcioare, destinate depozitării şi comerţului cu materiale preţioase.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net