Au murit îmbrățișați! Cuplul de alpiniști, recuperat de pe munte la câteva zile de la dispariție

Ultima actualizare:

Cutremurător! Patru turiști, doi coreeni și doi italieni, au murit după ce au rămas blocați în zona vârfului Mont-Blanc mai multe zile. Din cauza vremii rele, autoritățile au ajuns prea târziu la ei.

Andrea Galimberti și Sara Stefanelli, turiștii italieni morți pe Mont Blanc
Andrea Galimberti și Sara Stefanelli au murit pe Mont Blanc (Foto: Arhiva personală)

Marți dimineață, Andrea Galimberti, în vârstă de 53 de ani, și Sara Stefanelli, 41 de ani, cei doi italieni, au fost găsiți îmbrățișați, potrivit site-ului Fanpage.it. Cei doi erau dați dispăruți de sâmbăta trecută. Salvatorii i-au găsit pe alpiniștii italieni, care locuiau în Geneva,  la altitudinea 4.600 m altitudine.

Căutarea celor doi alpiniști a început în zorii zilei de duminică, participând mai mulți salvatori francezi și italieni. Dar, la mare altitudine se adunase deja jumătate de metru de zăpadă proaspătă care ștersese urmele crampoanelor de pe ghețar. 

Andrea Galimberti și Sara Stefanelli erau alpiniști cu experiență

Deși speranțele de a-i găsi în viață erau infime, familia și prietenii au crezut într-un miracol până la final, având încredere în experiența celor doi alpinisti: în special, a lui Andrea Galimberti, care avea în palmares numeroase ascensiuni pe Alpi.

Cel mai probabil au murit îmbrățișați, încercând să reziste frigului extrem de pe munte, în zona Mur de la Cote, o pantă înghețată foarte abruptă, care duce spre vârful Mont Blanc, pe versantul francez. Cuplul a ajuns pe vârful Muntelui Cervino în urmă cu o săptămână, fiind alpiniști cu experiență. Din păcate, pe Mont Blanc au fost surprinși de vremea năprasnică.

Au fost luați prin surprindere de condițiile meteorologice nefavorabile de sâmbătă și s-au trezit blocați și fără adăpost”, a spus comandantul PGHM din Chamonix, Etienne Rolland. Cei doi turiști au reușit să trimită un ultim mesaj salvatorilor: „Nu vedem nimic, veniți să ne luați de aici, riscăm să murim înghețați”. Telefonul mobil al lui Andea a fost găsit la câțiva metri de cadavrul acestuia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Autorul atacului de la Palatul Parlamentului  Imagine amator jpg
2014 Nysa, stare miasto 03 JPG
gunoi freepik jpg
oase jpg
nucsoara istock jpg
complice crime constanta jpg
swan 200461 1280 jpg
femeie cu caine langa calorifer 2251084105 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net