Bill Gates, pledoarie pentru inteligența artificială

Sincronizându-se parcă cu lansarea noului robot de chat Bard, Bill Gates a publicat o scrisoare amplă pe blogul său personal în care elogia inteligența artificială și în care își exprima viziunea asupra viitorului lumii.

Instagram: @thisisbillgates / https://www.facebook.com/BillGates/
Bill Gates. Foto: Instagram/Facebook

Bill Gates explică cum vede evoluția omenirii în următorii 5 - 10 ani prin prisma dezvoltării și utilizării inteligenței artificiale, pe care o consideră o descoperire revoluționară, precum crearea calculatorului personal, a telefonului mobil sau a internetului. Aceasta va schimba modul de interacționare și viața de zi cu zi a oamenilor, contribuind la îmbunătățirea modului de trai și la corectarea inechității globale.

AI poate îndrepta inechități contribuind la salvarea vieților copiilor din țările subdezvoltate, care mor din cauza unor boli precum malaria sau diareea, prin îmbunătățirea condițiilor de mediu sau făcând ca acest tip de inteligență să fie accesibil tuturor și nu doar oamenilor bine pregătiți.

Miliardarul a explicat pe puncte ce poate face inteligența în diferite domenii.

Dezvoltarea productivității

Inteligența artificială va prelua activitățile administrative de rutină, ca gestionarea documentelor sau servicii care nu necesită capacitatea de a învăța continuu, ci doar luarea unor decizii.

Prin integrarea inteligenței artificiale în programele office se va spori productivitatea, un exemplu în acest sens fiind redactarea mesajelor și gestionarea căsuței de e-mail. AI va citi mesajele primite, va cunoaște agenda de întâlniri și vă va elibera de sarcinile pe care nu doriți să le efectuați.

Asistent digital în domeniul sănătății

AI ar putea a oferi sfaturi medicale persoanelor aflate în zone în care medicii nu sunt ușor accesibili, ar putea face un triaj de bază al pacienților și ar putea decide dacă aceștia necesită un tratament medical.

Având în vedere avalanșa de descoperiri medicale, AI poate procesa aceste date dezvoltând metode de tratament, identificând agenții patogeni și creând medicamente personalizate.

Miliardarul afirmă că ,,următoarea generație de instrumente va fi mult mai eficientă și vor putea prezice efectele secundare și își vor da seama de nivelurile de dozare.”

Inteligența artificială va schimba procesul de predare și învățare

Bill Gates este încrezător că inteligența artificială va revoluționa educația în următoarea decadă, schimbând clasicul proces de predare și învățare. Aceasta va putea identifica ce anume motivează individual studenții, studiind stilul lor de învățare, și va oferi conținut adaptat fiecăruia.

Tehnologia AI va asista profesorii la elaborarea și planificarea cursurilor, putând evalua gradul de înțelegere a subiectelor de către elevi. Aceasta va fi disponibilă în toate mediile sociale, asigurând un nivel uniform de educație.

Riscuri posibile

Există anumite îngrijorări legate de inteligența artificială, acestea vizând în principal posibilitatea ca aceasta să dea răspunsuri eronate sau părtinitoare.

Preocupări există și în sensul în care aceasta ar putea fi utilizată greșit, așa cum s-a întâmplat cu alte descoperiri revoluționare din trecut.

Nu este exclusă nici posibilitatea ca, pe măsură ce acest tip de inteligență devine tot mai performant, să își creeze propriile obiective, deturnându-se de la scopurile inițiale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net