Cadavrul lui Aleksei Navalnîi, păzit la morgă de poliţişti. Nu a fost efectuată nicio autopsie

Corpul lui Aleksei Navalnîi a fost dus la o morgă, acolo unde este păzit de poliţişti, în timp ce medicii au primit interzis să efectueze autopsia pentru a afla cauza exactă a morţii. Navalnîi a murit, vineri dimineaţă, la colonia penitenciară nr. 3 din districtul arctic Yamal-Nenets, iar ulterior, vineri seara, trupul a fost transferat la Spitalul Clinic Districtual Salekhard.

Aleksei Navalnîi a murit vineri, 23 februarie Foto: arhivă Click!
Aleksei Navalnîi a murit vineri, 23 februarie Foto: arhivă Click!

Medicii nu au voie să se apropie de morgă 

„De obicei, cadavrele persoanelor care au murit în închisoare sunt duse direct la Biroul de Medicină Legală de pe strada Glazkova, dar în acest caz a fost dus la spitalul clinic din anumite motive", a declarat un paramedic din cadrul serviciului de ambulanță din Salekhard, un oraş aflat în apropiere de colonia penitenciară.

Alte surse din cadrul spitalului au declarat că medicii au primit interzis să se apropie de morgă şi să efectueze autopsia în cazul lui Navalnîi. Disidentul Alekseei Navalnîi a fost comemorat, astăzi, în fața ambasadei Rusiei la București. În fața ambasadei au fost depuse candele și flori, alături de portret și fotografii ale lui Aleksei Navalnîi.

Alekseei Navalnîi, comemorat în fața ambasadei Rusiei la București

Zeci de persoane s-au adunat în fața ambasadei Rusiei la București pentru a aduce un omagiu lui Aleksei Navalnîi, care a murit, vineri, în închisoare la vârsta de 47 de ani. În fața ambasadei, au fost depuse candele și flori, alături de portret și fotografii ale lui Aleksei Navalnîi. Evenimentul dedicat disidentului rus a avut loc la inițiativa europarlamentarului Vlad Gheorghe.

Cum a murit Alexei Navalnîi

Opozantul rus Alexei Navalnîi a murit în închisoare. Activistul anticorupţie era încarcerat într-o colonie penitenciară izolată, în Arctica, în condiţii foarte dificile. El ispăşea o pedeapsă de 19 ani de închisoare cu privire la ”extremism”. „La 16 februarie 2024, în centrul penitenciar nr. 3, deţinutul Navalnîi A.A. s-a simţit rău după o plimbare şi aproape imediat şi-a pierdut conştienţa. Cauzele morţii sunt în curs de a fi stabilite'', a indicat Serviciul penitenciar al regiunii Iamalo-Neneţ într-un comunicat.

Personalul medical a fost chemat, dar nu a reuşit să îl resusciteze pe Navalnîi. El a sosit în acest nou centru de detenţie, în Iamalo-Neneţia, la sfârşitul lui decembrie, după un lung transfer în care apropiaţii săi nu au primit nicio veste, provocând îngrijorări în străinătate. Susţinătorii săi dădeau asigurări atunci că autorităţile ruse căutau să-l izoleze şi mai mult, odată cu apropierea alegerilor prezidenţiale din martie, în care o victorie a lui Vladimir Putin nu ridică nicio îndoială.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cosmin Avram vlogger jpg
image
image
image
image
image
image
tir-shutterstock_1610700505
femeie curatenie rufe de calcat fier 7 12 2009 4 07 57 pm jpeg
FotoJet (8) jpg
Plaja Samskara jpeg
FotoJet (7) jpg
Frigider FOTO Shutterstock jpg
Matia Corvin (© Wikimedia Commons)
FotoJet (5) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net