Ultima filmare cu Navalnîi în viață. Mesajul transmis înainte să moară. Mama și soția dizidentului, îndurerate: „Era sănătos”. VIDEO

Ultima actualizare:

În ultima sa declarație înainte de moarte, disidentul rus Alexei Navalnîi a acuzat conducerea coloniei penitenciare în care era închis că încearcă să stabilească un record în servilism față de președintele Vladimir Putin.

Dizidentul avea doar 47 de ani / foto: Profimedia
Dizidentul avea doar 47 de ani / foto: Profimedia

Navalnîi a menționat că a fost plasat într-o celulă de pedeapsă pentru încă 15 zile, marcând a patra oară în mai puțin de două luni când a fost supus acestei pedepse.

Într-o altă postare, el și-a exprimat afecțiunea pentru soția sa, Yulia Navalnaia, de Ziua Îndrăgostiților, descriind legătura lor ca fiind puternică, chiar și în ciuda distanțelor geografice și a obstacolelor.

Într-un clip video difuzat de presa opoziției ruse, Navalnîi a glumit în fața judecătorilor, sugerând că ar trebui să primească o parte din "salariul imens" al acestora, având în vedere situația sa financiară precară.

Ulterior, Navalnîi a fost declarat decedat de către penitenciarul în care era închis. Serviciul Penitenciar Federal al regiunii Iamalo-Neneția a declarat că Navalnîi s-a simțit rău după o plimbare și și-a pierdut cunoștința. Vladimir Putin a fost informat decesul opozantului.

Prima reacție a mamei și a soției lui Navalnîi 

La München, în Germania, soția lui Alexei Navalnîi, Iulia, a luat cuvântul la Conferința de Securitate câteva ore după ce autoritățile ruse au făcut publică moartea acestuia. „Mă simt îngrozită de această veste și nu știu dacă ar trebui să-i acord credibilitate", a declarat Iulia Navalnaia.

Ea a subliniat că informația despre decesul soțului ei a provenit inițial doar din surse oficiale. "Nu avem încredere în Putin și regimul său", a adăugat ea în timpul discursului, care nu era planificat în programul inițial al evenimentului.

Iulia Navalnaia a subliniat că, în cazul confirmării morții soțului său, Putin și susținătorii săi ar trebui să își asume responsabilitatea pentru acțiunile lor și pentru impactul asupra Rusiei.

„Nu sunt sigură dacă să cred această știre tragică, provenită exclusiv din surse guvernamentale ruse. Nu am avut încredere în Putin și guvernul său de mulți ani. Ei ne mint mereu... Dar dacă este adevărat, vreau ca Putin și toți cei din anturajul său să știe că vor fi trăși la răspundere pentru toate consecințele asupra țării noastre și a familiei mele. Ziua aceasta va veni foarte curând... Îndemn comunitatea internațională și oamenii de pretutindeni să se unească împotriva acestui rău", a declarat Iulia Navalnaia, parte a discursului său care a fost întâmpinat cu aplauze către public.

Alexei Navalnîi a fost declarat decedat vineri dimineață de către penitenciarul în care era deținut disidentul rus. Într-un comunicat publicat pe site-ul său, Serviciul Penitenciar Federal al regiunii Iamalo-Neneția a menționat că Navalnîi „a avut o stare de rău" după o plimbare vineri și "și-a pierdut cunoștința aproape imediat". Dmitri Peskov a anunțat că Vladimir Putin a fost informat cu privire la decesul opozantului. Alexei Navalnîi avea doar 47 de ani.

Și mama dizidentului a transmis un mesaj către presupusul ucigaș din umbră

Liudmila Navalnaia, mama lui Aleksei Navalnîi, a exprimat vineri suferința sa în urma vestea despre moartea fiului său, în vârstă de 47 de ani, într-o închisoare din Arctica, conform relatărilor Paris Match.

„Nu doresc să primesc condoleanțe. L-am văzut în închisoare pe 12 februarie, era în viață, sănătos și fericit", a scris Liudmila Navalnaia într-un mesaj postat pe Facebook, citată de Novaia Gazeta, un ziar rus independent care apare în Letonia după invazia Ucrainei din 2022.

Dispariția fiului său, după trei ani de detenție și o otrăvire cu noviciok, pentru care Aleksei îl acuza pe Vladimir Putin și pe FSB, lasă opoziția rusă fără principalul său reprezentant.

Începând cu războiul din Ucraina, Kremlinul și-a intensificat represiunea împotriva tuturor criticilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldat rus in Ucraina FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
image
image
steag spania jpg
CEA MAI LUNGA SCURTATURA DIN LUME jpg
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net