Opozantul rus Aleksei Navalnîi rupe tăcerea, după trei săptămâni în care nu s-a știut nimic de el: „Eu sunt noul Moș Crăciun!”

Opozantul rus Aleksei Navalnîi (47 de ani), cunoscut ca inamicul numărul unu al liderului rus Vladimir Putin, a anunțat că se află în siguranță după ce a fost transferat într-o colonie penitenciară în regiunea Arctica a Rusiei. Navalnîi fusese condamnat la 19 ani de închisoare pentru „extremism”. Înainte de transferul său, prietenii și rudele sale nu mai auziseră nimic de la el de aproape trei săptămâni.

Navalnîi le-a spus susținătorilor săi că se simte bine (Foto: Wikipedia)
Navalnîi le-a spus susținătorilor săi că se simte bine (Foto: Wikipedia)

Călătoria de 20 de zile către noua sa locație de detenție în Kharp, o localitate situată în regiunea Iamalo-Neneția din nordul Rusiei, a fost extrem de obositoare, conform anunțului făcut de Navalnîi pe rețeaua socială X, fosta Twitter, relatează news.ro. Cu toate acestea, el a menționat că se simte bine și este ușurat că a ajuns, într-un final, la destinație: „Eu sunt noul vostrul Moș Crăciun. Ei bine, acum am o haină din piele de oaie, o pălărie ushanka (o pălărie de blană cu clapete care acoperă urechile) și în curând voi purta și valenki (o încălțăminte tradițională rusească de iarnă). Mi-a crescut barba în aceste 20 de zile de transport. Din păcate, nu există reni, dar există câini ciobănești uriași, pufoși și foarte frumoși.

Și cel mai important lucru: acum locuiesc deasupra Cercului Polar. În satul Kharp de pe Yamal. Cel mai apropiat oraș poartă numele frumos de Labytnangi. Cele 20 de zile ale călătoriei mele au fost destul de obositoare, dar încă sunt binedispus, așa cum se cuvine unui Moș Crăciun”., a scris Nalvanîi.

A fost arestat în 2021

Navalnîi  este un activist anticorupție, care a fost arestat în ianuarie 2021, la întoarcerea în Rusia din Germania, unde se aflase în convalescență. El a fost otrăvit cu noviciok, iar Navalnîi l-a acuzat pe Vladimir Putin și Serviciul Federal de Securitate că au ordonat uciderea sa.

Coloniile penitenciare rusești sunt amplasate în regiunea Arctica, care se află dincolo de Cercul Polar Arctic. Kharp, o mică localitate cu aproximativ 5.000 de locuitori, este una dintre aceste colonii.

Statele Unite ale Americii  au exprimat profundă îngrijorare cu privire la condițiile de detenție nedrepte ale lui Navalnîi și au solicitat din nou eliberarea imediată a acestuia. Mai mult, au îndemnat Rusia să încheie persecuțiile asupra lui și să-i acorde un tratament echitabil.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Planeta Radeanu jpg
image
image
image
image
image
image
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
pensie jpg
Fagul imparatului png
ocna mures jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
439899984 2637790709761372 8663448278139324788 n jpg
15aae50a190c8adbd0df703e1bc213d2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net