Ce avere are Volodimir Zelenski. Iată câți bani deține președintele Ucrainei

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a dezvăluit detalii complete despre propia sa avere, fiind prima acțiune de acest fel de la debutul conflictului cu Rusia. Această inițiativă este parte a demersurilor sale pentru a spori transparența în administrația sa, intervenind într-un moment în care Ucraina se confruntă cu provocări geopolitice de un impact istoric extrem de important, în contextul războiului cu Rusia. 

Ce avere are Volodimir Zelenski
Ce avere are Volodimir Zelenski

Ce avere are Volodimir Zelenski

Situația tot mai dificilă din Ucraina l-a îndemnat pe președinte să arată populației în mod clar ce avere are el și unde se duc banii lui. În conformitate cu informațiile dezvăluite în declarația de avere pentru anii 2021 și 2022, veniturile familiei lui Volodimir Zelenski au înregistrat o marcantă descreștere în 2022, comparativ cu anul precedent, consemnând o pierdere de 1,8 milioane de grivne, echivalentul aproximativ a 47.500 de dolari.

În anul 2021, familia prezidențială a înregistrat venituri în valoare de 285.198 de dolari, dintre care o sumă semnificativă, respectiv 141.278 de dolari, provenea din vânzarea de obligațiuni de trezorerie. Aceasta reprezintă o scădere cu aproximativ 314.827 de dolari față de veniturile din 2020.

În explicația oferită în declarația sa, Volodimir Zelenski a menționat că reducerea veniturilor înregistrată în 2022 a avut loc pe fondul contractelor de închiriere care au fost înghețate ca urmare a ofensivei Rusiei în Ucraina. 

O observație importantă constă în procesul de înregistrare a 22 de mărci comerciale, finalizat de Volodimir Zelenski în 2021, demers care a fost inițiat „cu mult timp înainte de a fi ales președinte“. Lista detaliată a mărcilor comerciale este prezentată în declarația de avere, evidențiind astfel diversificarea activităților economice ale liderului ucrainean.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut publice detalii despre averea sa, evidențiind că numărul de apartamente și vehicule nu s-a modificat. Declarația sa indică deținerea a șapte apartamente și două vehicule (un Range Rover și un Mercedes). De remarcat că Zelenski a ales să nu ascundă aceste date, iar acesta poate face eventuale declarații publice pe această temă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net