Ce i s-a întâmplat unui tânăr după ce a mâncat 150 de ouă în cinci zile: „Am supraviețuit. Nu am murit”
Un tânăr din America s-a decis să încerce o provocare extremă. El a hotărât să consume 150 de ouă în cinci zile, totul pentru a afla efectele acestei schimbări asupra corpului său. Cum s-a simțit la final?

Joshua Allard, un pasionat de fitness din statul Oklahoma, în vârstă de 25 de ani, a început la mijlocul lunii iunie un experiment alimentar. Acesta a constat în consumul a cinci mese pe zi, fiecare alcătuită exclusiv din ouă, fără alte alimente sau suplimente, anunță „Daily Mail”: „Aproape că am devenit dependent. Este o nebunie”, spunea el la începutul provocării pe Instagram.

Ce schimbări s-au produs la finalul celor cinci zile?
Joshua Allard a reușit să ducă provocarea la final, iar ceea ce a observat este că a slăbit „foarte mult” și s-a simțit extrem de obosit:
„Ei bine, în primul rând, am supraviețuit. Nu am murit. Slavă Domnului pentru asta! Am devenit foarte, foarte slab. Nu am luat creatină în tot acest timp. Nu am luat suplimente sau ceva de genul. Nici măcar nu am suplimentat vitamina D3 plus K, care este, de obicei, unul dintre suplimentele mele preferate - strict ouă, (…). corpul meu se pregătea să intre în hibernare (…). Practic, așa mă simțeam - foarte, foarte obosit noaptea”, a spus el pe internet.
După terminarea provocării, Joshua Allard a mărturisit că nu va scoate ouăle din dieta sa strictă, ci va continua să le consume. Totuși, el nu le recomandă altor bărbați să consume 30 pe zi, ci mai degrabă șase dimineața și patru seara, pentru energie.
Opinia unui specialist despre consumul excesiv de ouă
Consumul unor cantități excesive de ouă poate fi riscant pentru sănătate, în special pentru persoanele cu anumite predispoziții genetice, avertizează Tom Sanders, specialist în nutriție și dietetică la King's College London: „Acest risc este legat de aportul ridicat de grăsimi și colesterol din ouă, care ar putea provoca creșterea colesterolului LDL, așa-numitul colesterol «rău», în sânge”, a precizat specialistul, pentru „Daily Mail”.
Un ou conține aproximativ 186 mg. de colesterol, ceea ce reprezintă 62% din doza zilnică recomandată, potrivit DOC.ro. Gălbenușul este partea care are o cantitate mai mare, din acest motiv, specialiștii recomandă limitarea consumului la cel mult 7 pe săptămână.