Ce proprietăți are Charles în România. Cât costă să dormi o noapte în casa noului rege al Marii Britanii

#Casa Regală a Marii Britanii
Ultima actualizare:

Click! îți spune ce proprietăți are Charles în România și cât costă să dormi o noapte în casa noului rege al Marii Britanii. Moștenitorul tronului în familia regală după decesul mamei sale e îndrăgostit de țara noastră, pe care o vizitează de câte ori are ocazia. Mai mult, fiul regretatei Elisabeta a II-a are și un mesaj puternic pentru românii care nu vor să-și petreacă vacanța în țară.

Cât costă să dormi o noapte în casa noului rege al Marii Britanii
Cât costă să dormi o noapte în casa noului rege al Marii Britanii

Vezi și: Ce avere avea regina Elisabeta a Marii Britanii! Suma impresionantă pe care o moștenește Charles

De mai bine de două decenii, moştenitorul coroanei britanice este prezent aproape în fiecare an în ţara noastră. Charles a pus satul Viscri pe harta turistică a Europei și s-a transformat în cel mai mare ambasador al turismului românesc. Totodată, fiul reginei Elisabeta a II-a a cumpărat mai multe proprietăți în România și a înființat chiar și o fundație în țara noastră.  

Vezi și: Adio, Lilibet! A murit regina Elisabeta a II-a 

Noul rege al Marii Britanii pare fascinat de țara noastră. Într-un material difuzat în urmă cu doi, acesta laudă numeroase locuri din România și îi invită pe locuitorii țării noastre să-și petreacă vacanțele aici și să exploreze toate minunățiile pe care le ascunde acest tărâm de poveste.

Câte proprietăți are Charles, noul rege al Marii Britanii, în România

Prințul Charles are în România nu mai puțin de 10 proprietăți. Cea mai cunoscută este cea de la Viscri, satul transilvănean ajungând faimos în toată Europa datorită noului rege al Marii Britanii.

Prima proprietate ar fi fost achiziționată în 2003. Iată unde se găsesc cele 10 proprietăți deținute de Charles:

  • Conacul Apafi în localitatea Mălâncrav, judeţul Sibiu
  • locuinţa din Viscri, judeţul Braşov
  • patru case în Valea Zălanului, judeţul Covasna 
  • patru case în satul Breb din judeţul Maramureş

Citește și: Cine moștenește tronul Marii Britanii după moartea reginei Elisabeta a II-a 

Cât costă să dormi o noapte în casa noului rege al Marii Britanii

Vrei să trăiești în casa regelui? Nu e chiar așa complicat. Casa de vacanță deținută de Charles în Valea Zălanului are 5 camere cu baie proprie. O cameră dublă se poate închiria pentru o noapte cu prețuri cuprinse între 533 de lei și 940 de lei. Tariful diferă în funcție de opțiunea de servire a mesei, potrivit site-ului La Pensiuni. Prețul maxim cuprinde o pensiune completă.

Concret, vorbim de un conac vechi, aflat la marginea satului, pe care Charles l-a restaurat şi l-a transformat în reşedinţă de vacanţă.

În Valea Zălanului trăiesc aproximativ 100 de oameni, majoritatea fiind persoane în vârstă. Pentru a ajunge în sat trebuie să parcurgi 14 kilometri pe un drum vechi de țară. Dar odată ajuns acolo, vei fi transportat în timp, în vremuri mai simple și mai liniștite.

Ce spune Charles, noul rege al Marii Britanii, despre România?

Într-un film realizat de cunoscutul Charlie Ottley, Charles laudă diversitate naturală şi culturală a României și spune că această țară reprezintă „un colţ deosebit al Europei.”

„Remarcabilă în aceeaşi măsură este hotărârea poporului român de a-şi conserva şi păstra patrimoniul, de a nu lăsa să se piardă meşteşugurile şi tradiţiile şi de a păstra ce-i mai bun din trecut pe măsură ce construieşte un viitor mai senin

Mă bucură nespus că numeroasele comori ale României ajung să fie cunoscute şi apreciate de tot mai mulţi oameni ”, menţionează Prinţul Charles în film, care menționează o parte din frumusețile țării.

„România este o ţară uimitor de diversă, de la Delta Dunării, cea mai mare şi mai sălbatică zonă umedă a Europei, la pădurile, izvoarele şi mănăstirile Bucovinei, Moldovei şi Maramureşului, colinele Apusenilor sau întinderile nelocuite ale Harghitei, colecţiile nepreţuite din muzeele Bucureştiului sau frumuseţea sălbatică a defileului Porţile de Fier, castelele, munţii şi satele săseşti ale Transilvaniei sau văile retrase ale Banatului şi Crişanei. Moştenirea istorică a României se întinde în trecut până la fortăreţele dacilor şi cetăţile greceşti Histria şi Argamun”, spune noul rege al Marii Britanii în filmul lansat în primul an al pandemiei.

Noul rege al Marii Britanii: „Mă bucură nespus că numeroasele comori ale României ajung să fie cunoscute”

Vezi și: O dragoste de-o viață! Prințul Philip a renunțat la tot pentru a-i fi alături reginei Elisabeta a II-a

Charles este noul Rege al Marii Britanii, după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Proclamarea sa oficială va fi făcută vineri. De acum înainte va fi cunoscut drept Regele Charles al III-lea.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net