Cel mai mare mamifer de pe Terra a eşuat pe o plajă din Chile. Imaginile cu balena albastră au devenit virale FOTO

Cel mai mare mamifer de pe Terra, o balenă albastră, care murise în larg a eşuat pe o plajă de pe insula Chiloé din sudul Chile, au anunţat duminică autorităţile locale.

Balena albastră este cel mai mare mamifer din lume / foto: Twitter
Balena albastră este cel mai mare mamifer din lume / foto: Twitter

Sâmbătă după-amiază, locuitorii din Puerto Elvira, zona Ancud, au semnalat descoperirea acestui cetaceu gigantic pe o mică plajă din arhipelag.

Reprezentanţii Serviciului naţional de pescuit (Sernapesca) din Chile, trimiși de urgență la fața locului, au confirmat pe reţeaua socială X (fostul Twitter) că este într-adevăr vorba despre un „cetaceu mare din familia Balenopteridae”.

„Am ajutat la identificarea specimenului şi, conform dovezilor preliminare, ar fi vorba despre o balenă albastră”, a adăugat Sernapesca, potrivit AFP, citat de adevărul.ro.

Cristian Hudson, directorul regional al serviciului, Cristian Hudson, citat de presa locală, a declarat, la rândul său, că „având în vedere starea în care se afla, balena trebuie să fi murit în mare cu ceva timp în urmă şi ar fi plutit în derivă în această stare”.

S-a deschis o anchetă care va stabili de ce a murit balena albastră

Specialiștii în mediu au transmis că zona este foarte frecventată de ambarcaţiuni din industria acvaculturii şi că există un trafic maritim intens. Ei au cerut o anchetă pentru a se stabili dacă animalul a fost victima unei coliziuni.

Potrivit Centrului de conservare a cetaceelor din Chile (CCC), familia Balenopteridae (sau rorqual) este foarte diversă, incluzând mai multe specii are variază de la aproximativ nouă metri pentru balena Minke până la 30 de metri pentru balena albastră, care este, prin urmare, considerată cel mai mare animal de pe Pământ.

Balenele albastre trăiesc cel mai adesea singure sau cu un singur alt individ. Nu se cunoaște cât timp rămân împreună cuplurile în călătorie. În locurile unde este o concentrație ridicată de hrană, s-au observat până la 50 de balene albastre pe o arie restrânsă. Ele nu formează grupurile mari și strâns închegate care au fost observate la alte specii de balene.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Radicalul Ebrahim Raisi
image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
mancare de tip fast food jpg
atena pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net