Cel mai romantic traseu din Italia, „Calea Iubirii” se redeschide după 12 ani. Cum se vizitează

Cel mai romantic traseu de drumeţie numit Via dell'Amore -Calea iubirii - se redeschide în Italia începând cu data de 27 iulie. Este un adevărat eveniment în Cinque Terre pentru că acest traseu a fost închis timp de 12 ani după alunecarea de teren din septembrie 2012, când patru turişti australieni au fost răniţi. Între timp a fost renovat, iar măsurile de siguranță luate au dus la decizia ca traseul poate fi redeschis publicului.

Istoria celui mai romantic drum 

image

Cel mai romantic traseu din Cinque Terre a fost închis timp de 12 ani şi va fi redeschis pentru vizitatori datorită noilor măsuri de siguranţă, potrivit BBC.

Traseul de 800 de metri, sculptat în stânci abrupte cu vederi uluitoare asupra Mării Ligurice, are o istorie de 104 ani şi un viitor care depinde în mod crucial de conservarea peisajelor de coastă din Italia.

Înainte de a fi închis în 2012, acest traseu uimitor era unul dintre cele mai populare din reţeaua de 130 km de trasee care străbate "cele cinci ţinuturi" care dau numele Cinque Terre.

Astăzi, Riomaggiore şi Manarola - sate "verticale" cocoţate pe stânci maiestuoase, cu case suprapuse - atrag milioane de turişti, toţi urmărind o fantezie italiană în tehnicolor.

Construcţia traseului pietonal a început în 1920 şi s-a încheiat aproximativ 11 ani mai târziu.

Cu privelişti uimitoare ale mării la apusul soarelui şi un peisaj stâncos dramatic deasupra valurilor care se sparg la aproximativ 30 de metri mai jos, acest traseu plat şi uşor de străbătut a devenit o soluţie ideală şi practică pentru întâlniri, nu departe de centrele medievale ale satelor.

Apoi, un anonim a scris "Via dell'Amore" pe peretele stâncos, dând astfel căii numele său romantic.

Cincizeci de ani mai târziu, în anii 1970, autorităţile locale au instalat bănci dedicate figurilor mitologice ale pasiunii, de la Cupidon la Eros.

Liber pe Calea Iubirii

Ministrul Turismului, Daniela Santanchè, care va inaugura traseul la sfârşitul acestei luni, explică de ce a durat atât de mult redeschiderea: "Aţi văzut Liguria? Este o regiune subţire care se înalţă abrupt de la mare. A trebuit să exploatăm întregul munte şi să ne asigurăm că totul este complet sigur". 

Reabilitarea drumului a costat 22 milioane de euro.

"Şi acum, dacă mergeţi, vă veţi îndrăgosti de el", spune Santanchè. "Nu este întâmplător că se numeşte Calea Iubirii".

Vizitatorii vor putea parcurge din nou traseul începând cu 27 iulie, rezervându-şi biletul online sau la casele de bilete ale parcului. Un număr maxim de 400 de persoane vor putea parcurge traseul pe oră

Cele "cinci ţinuturi" - Monterosso al Mare, Vernazzo, Corniglia, Manarola şi Riomaggiore - sunt toate cuprinse în Parcul Naţional Cinque Terre, inclus în lista UNESCO, şi sunt întreţesute de 48 de trasee de intensitate variabilă. Cel mai convenabil mod de a explora este cu trenurile Cinque Terre Express, care circulă la fiecare 20 de minute şi trece prin toate cele cinci oraşe. Se pot vizita satele şi cu feribotul. Patru dintre traseele parcului sunt acum accesibile persoanelor cu handicap.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net