Cine a convins-o pe regina Elisabeta să iasă la balcon în timpul Jubileului? „A sunat-o și i-a spus...”

Ultima actualizare:

S-a aflat cine a convins-o pe regina Elisabeta să iasă la balcon în timpul Jubileului de Platină, în ultima zi a evenimentului care a marcat 70 de ani de domnie a monarhului. Cel mai memorabil moment al celor patru zile de festivități era să nu se întâmple. 

Regina a devenit una dintre cele mai pregătite figuri publice din lume în cursul celor 70 de ani de domnie, dezvăluindu-și rareori emoțiile în public. Totuși, o sursă a celor de la The Daily Mail a dezvăluit că numărul uriaș de mulțumiri din partea publicului britanic a lăsat-o "plină de lacrimi și copleșită de emoție" în timpul finalului glorios al festivităților Jubileului de duminica trecută.

Pentru majoritatea oamenilor, punctul culminant al celor patru zile a venit atunci când Regina Elisabeta a apărut la balconul Palatului Buckingham, alături de membrii cei mai apropiați ai familiei, în ultima zi a Jubileului de Platină.

Îmbrăcată într-un costum verde deschis și ținând în mână bastonul, regina a ieșit cu un zâmbet larg pe balcon și a privit spre oamenii care fluturau steagul Union Jack în fața ei. 

În balconul simbolic al monarhiei britanice, regina a fost flancată de trei generații ale familiei sale - prințul moștenitor Charles și soția sa, Camilla, ducesă de Cornwall, prințul William și Catherine, ducesă de Cambridge, și cei trei copii ai lor. Cu toate acestea, momentul istoric a fost aproape să nu se întâmple, conform sursei citate.

Regina Elisabeta a fost convinsă cu trei ore înainte de eveniment să iasă la balcon în ultima zi a Jubileului

Se pare că regina Elisabeta s-a decis în ultimul moment să participe. Ea a fost convinsă la telefon de Prințul Charles.

„Regina a decis doar că va merge la Londra cu aproximativ trei ore înainte de apariția de la balcon. Nu se simțea grozav, dar Prințul de Wales a sunat-o și i-a spus că ar trebui să vină dacă poate.

El i-a spus că sunt atât de mulți oameni disperați să o vadă și el a convins-o să vină”, conform sursei publicației britanice.

Prințul Charles a convins-o pe Regina Elisabeta să iasă la balcon în ultima zi a Jubileului

Regina a călătorit de la Windsor la Londra și a fost uimită de bunăvoința care i-a fost arătată când a ajuns. Ea „a fost total copleșită de numărul de persoane care așteptau să o vadă – avea lacrimi în ochi înainte de a ieși pe balcon", conform sursei citate.

După ce a ajuns la un acord cu Prințul de Wales și Ducele de Cambridge, apariția ei a fost atent coregrafiată în momentele de dinainte. Astfel, monarhul în vârstă de 96 de ani a stat la balcon lângă alte trei generații, într-un moment unic și special.

La finalul evenimentului, inspirată de răspunsul publicului din țară și din străinătate, regina a transmis un mesaj profund de mulțumire.

„Deși este posibil să nu fi participat la fiecare eveniment în persoană, inima mea a fost cu voi toți. Și îmi mențin angajamentul de a vă sluji cât mai bine posibil, sprijiniți de familia mea”, a precizat Regina Elisabeta a II-a.

Momentul memorabil de la balcon a reprezentat a treia apariție publică a Reginei Elisabeta a II-a cu ocazia Jubileului de Platină. Ea urmărise parada militară Trooping the Colour, în prima zi a festivităților, apoi a luat parte la ceremonia de aprindere a torțelor în aceeași seară la Castelul Windsor.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net