Cine e tânărul de 19 ani care a căzut dintr-un avion american, care decola din Kabul

Ultima actualizare:

    Zaki Anwari, component în vârstă de 19 ani al naţionalei de fotbal juniori a Afganistanului
Zaki Anwari, component în vârstă de 19 ani al naţionalei de fotbal juniori a Afganistanului

Autorităţile afgane au anunțat că un tânăr fotbalist a murit, luni, după ce a căzut dintr-un avion american care decola de pe aeroportul din Kabul, informează BBC.

Zaki Anwari avea 19 ani și era component al echipei naționale de tineret a Afganistanului. Fotbalistul a căzut de pe un avion Boeing C-17 al armatei americane, iar decesul său a fost confirmat de Direcţia generală pentru sport.

Într-o declaraţie pe Facebook, Direcţia Generală Afganistană pentru Educaţie Fizică şi Sport i-a adus un omagiu tânărului fotbalist: „Să se odihnească în cer şi să se roage lui Dumnezeu pentru familia sa, prieteni şi colegi din sport”, a transmis instituția., potrivit stirileprotv.ro.

Înregistrări video publicate pe reţelele de socializare luni arată cum mii de civili afgani aleargă în urma avioanelor americane. Oamenii se agață de aeronavele care pleacă de pe aeroportul din Kabul. Potrivit presei locale, cel puţin doi oameni care s-au agăţat de părţi ale avionului au murit după ce au căzut atunci când acesta s-a ridicat de la sol.

Talibanii au revenit la putere după 20 de ani

Talibanii, care luptă de când au fost daţi jos de la putere în 2001 să alunge forţele străine, au preluat duminică, 16 august, oraşul Kabul după o ofensivă fulger, în condiţiile în care forţele occidentale s-au retras, potrivit unui acord ce includea şi promisiunea făcută de talibani de a nu-i ataca în timp ce pleacă. Forţele SUA care gestionau aeroportul au trebuit să oprească zborurile luni, după ce mii de afgani îngroziţi au umplut zona cerând să fie salvaţi. Zborurile s-au reluat abia marţi, după ce situaţia a fost readusă sub control.

Citește și:

Imaginea disperării, cu sute de afgani la bordul unui avion care pleacă din Kabul. Ce se va întâmpla după „căderea” Afganistanului în mâinile talibanilor

Disperare pentru avioanele vieţii! Mii de afgani au luat cu asalt aeroportul din Kabul, după teroarea instaurată de talibani

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net