Coreea de Nord își redeschide granițele din decembrie. Turiștii străini vor putea vizita orașul care apare doar pe timbre

Acces permis după cinci ani! Coreea de Nord își va redeschide granițele, din decembrie, urmând să primească turiști străini în oraşul Samjiyon, din nord-estul țării, și probabil și în alte destinații de aici.

Coreea de Nord urmează să primească turişti străini începând din decembrie / foto: Pixabay
Coreea de Nord urmează să primească turişti străini începând din decembrie / foto: Pixabay

Miercuri, 14 august, companiile de turism au anunțat că, din decembrie, Coreea de Nord va relua turismul internațional în orașul Samjiyon, din nord-est, şi eventual în restul ţării, după aproape cinci ani de închidere a frontierelor din cauza pandemiei Covid.

Orașul denumit „Utopia socialistă” este un proiect de suflet al lui Kim Jong Un, imaginile acestuia apărând doar pe timbre. Samjiyon a fost inaugurat în anul 2019 în nord-estul țării, chiar înainte de apariția virusului SARS-CoV 2. Este situat lângă muntele Paektu.

Coreea de Nord își redeschide granițele pentru turiști

Am primit confirmarea de la partenerul nostru local că turismul în Samjiyon şi, probabil, în restul ţării, va fi reluat oficial în decembrie 2024. După ce am aşteptat peste patru ani pentru a face acest anunţ, Koryo Tours este foarte încântată de redeschiderea turismului în Coreea de Nord”, a declarat agenția de turism Koryo Tours, cu sediul la Beijing, pe site-ul său.

O altă agenţie de turism, KTG Tours, a anunţat, de asemenea, că turiştii vor putea vizita Samjiyon începând din această iarnă.

Zborurile internaționale în și din Coreea de Nord au fost reluate anul trecut și un grup mic de turiști ruși a zburat în Coreea de Nord pentru un tur privat în februarie. Oficiali străini de rang înalt - între care şi Vladimir Putin - au vizitat Coreea de Nord în iunie. 

Coreea de Nord a construit ceea ce a numit o „utopie socialistă” în Samjiyon, un oraş aflat în apropierea graniţei cu China, şi „un model de oraş montan foarte civilizat”, cu noi apartamente, hoteluri, o staţiune de schi şi facilităţi comerciale, culturale şi medicale. În luna iulie, Kim Jong Un a demis sau a retrogradat din funcție mai mulți oficiali din cauza „gestionării iresponsabile” a proiectului. Datele și itinerariile călătoriilor vor fi comunicate în perioada următoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net