Cum a devenit celebră stațiunea Saint-Tropez? Legătura divei Brigitte Bardot

Saint Tropez este catalogată drept una dintre stațiunile exclusiviste, frecventată de milionarii lumii, în regiunea Provence, de pe Coasta de Azur, din sudul Franței.

Brigitte Bardot, în anii tinereții
Brigitte Bardot, în anii tinereții

Localitatea a devenit celebră printre milionari, vedete și figuri emblematice din lumea modei abia din 1920. Stațiunea era preferată de personaje precum Coco Chanel și Elsa Schiaparelli.

Renumele mondial, însă, a fost câștigat, începând cu anul 1950, odată cu lansarea filmului „Și Dumnezeu a creat femeia”, cu Brigitte Bardot.

Look-ul ei ultra feminin și înclinația către roluri de tinere femei curajoase, independente și foarte senzuale s-au potrivit la fix cu avântul revoluției sexuale, scrie Historia. Curajul de a apărea pe marile ecrane în bikini i-a sporit renumele. 

Are statuie pe Coasta de Azur

Brigitte Bardot a propulsat și stilul cunoscut astăzi drept riviera chic: haine lejere de plajă, tip maiouri în dungi, pantaloni-țigaretă și imprimeuri cu carouri tip vichy. Pe Riviera franceză, actrița este atât de iubită, încât francezii au inaugurat o statuie în cinstea ei.

Mai mult, există și un tip de decolteu care îi poartă numele, care lasă umerii și clavicula la vedere. Brigitte și-a făcut debutul în cinema la vârsta de 15 ani.

Citește și: Brigitte Bardot, condamnată la plata unei amenzi de 20.000 de euro pentru injurii rasiale

În următorii patru ani, a apărut în mai multe pelicule, inclusiv în „Manina, la fille sans voiles” - Manina, fata fără voaluri, 1953), în care a filmat scene îmbrăcată doar în bikini.

Costumele de baie de tip bikini abia apăruseră de câțiva ani și încă atrăgeau foarte multe critici din partea celor mai conservatori.

Saint Tropez, „patria” plajelor topless

Lansat cu câțiva ani înainte ca Brigitte Bardot să devină cunoscută, costumul de baie atât de revelator a fost promovat fără inhibiții de franțuzoaică.

Pe plaja Tahiti, din Saint Tropez, care a fost popularizată în filmul „Și Dumnezeu a creat femeia”, cu Brigitte Bardot, îmbrăcămintea a devenit opțională.

Subiectul a fost unul sensibil, Primăria din Saint Tropez cerând poliției să interzică practicarea topless-ului și să supravegheze plaja, din elicopter!

Citește și: Secretul sinistru al celui mai popular costum de baie, bikini

Se întâmpla în anii 60, iar scandalul a inspirat celebrul serial francez de comedie, Le gendarme de Saint Tropez - Trupele din St. Tropez, cu Louis de Funes.

În prezent, nudiștii nu mai întâmpină nici un impediment pe plaja Tahiti, din Saint-Tropez. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net