Cum arată puiul de maimuță păianjen! S-a născut la o grădină zoologică din Anglia, iar specia este pe cale de dispariție. VIDEO

Ultima actualizare:

La Grădina Zoologică Chester, din Anglia, s-a născut un pui rar de maimuță păianjen. Nașterea lui Olive a oferit speranță pentru pentru această specie, foarte amenințată, care este vulnerabilă la dispariție în sălbăticie, scrie adevărul.ro

Pui de maimuță păianjen Foto: Mirror.co
Pui de maimuță păianjen Foto: Mirror.co

Maimuțele păianjen, extrem de agile 

Mai mult de 80% din populația de maimuțe păianjen a dispărut în ultimii 50 de ani, însă un pui de maimuță trăiește, în prezent, la Grădina Zoologică Chester. Se numește Olive și are deja două luni și jumătate. Vizitatorii pot vedea acest exemplar.

Zoologii de la Chester spun că nașterea lui Olive reprezintă o nouă speranță pentru această specie pe cale de dispariție„Aceste primate fascinante sunt incredibil de agile, petrecându-și cea mai mare parte a timpului sărind între vârfurile copacilor și folosindu-și cozile pentru a se agăța cu capul în jos în timp ce caută hrană. Este fantastic să o vezi pe Kiara cum îl leagănă strâns pe puiul Olive și este atât de atentă", a spus Mark Brayshaw, care se ocupă de animalele de la grădina zoologică, conform Mirror.

Unde trăiesc, în general, maimuțele păianjen

„Olive se va agăța de burta mamei timp de câteva luni, înainte de a căpăta suficientă încredere pentru a începe să se ramifice pe cont propriu și să înceapă să exploreze independent, ceea ce va fi minunat de văzut. Maimuțele păianjen se confruntă cu provocări uriașe de supraviețuire în sălbăticie", a precizat angajatul de la zoo.

Acest tip de maimuță păianjen se găsește în principal în Columbia și Panama, în America de Sud. Ele sunt amenințate de vânătoare și de comerțul ilegal cu animale sălbatice. Maimuțele păianjen locuiesc în pădurile tropicale din America Centrală și de Sud și sunt clasificate ca fiind vulnerabile în sălbăticie de către Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (IUCN), ceea ce înseamnă că se confruntă cu o amenințare reală de dispariție. Pădurea tropicală în care trăiesc este distrusă de agricultură, ceea ce duce la fragmentarea habitatului lor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
panselute capitala jpeg
ion iliescu inquam photos jpg
umbrela ploi jpeg
valentin ceausescu in tinerete jpg
principalii candidati la primaria capitalei jpg
tiff cluj gala deschidere
astrazeneca jpeg
bookkeeping 615384 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net