Donald Trump, amendat cu 10.000 de dolari pe zi! Care este motivul

Un judecător din New York l-a condamnat pe Donald Trump la plata a 10.000 de dolari pe zi, câtă vreme refuză să furnizeze documente contabile şi fiscale în cadrul unei anchete în civil împotriva Trump Organization, relatează AFP.

Donald Trump, obligat să plătească mii de dolari pe zi
Donald Trump, obligat să plătească mii de dolari pe zi

Procurorul general al statului New York a postat un mesaj pe Twitter în care saluta decizia judecătorului de a-l condamna pe fostul președinte.

Aceasta este o victorie majoră. Un tribunal s-a pronunţat în favoarea noastră şi l-a condamnat pe Donald Trump cu privire la obstrucţionare”, anunţă într-un mesaj postat pe Twitter procurorul general al statului New York, aleasa democrată Letitia James, conform adevarul.ro.

Acesta își continuă mesajul și adaugă faptul că Donald Trump trebuie să plătească 10.000 de dolari pe zi, atâta timp cât nu va respecta ordinul curții de a preda anumite documente.

Donald Trump trebuie să plătească 10.000 de dolari pe zi, în fiecare zi în care continuă să sfideze ordinul curţii de a preda documente biroului meu”, declară procurorul general, care continuă de ani de zile o anchetă cu privire la eventuale fraude în practicile fiscale ale Trump Organization.

Procurorul general al New York-ului, Letitia James, a obţinut de la un judecător newyorkez, în data de 17 februarie, un ordin prin care miliardarul republican, fiul său Donald Jr. şi fiica sa Ivanka să poată fi audiaţi sub jurământ în cadrul acestei anchete.

Trump a făcut apel împotriva hotărârii

Tribunalul a cerut, însă, înainte de 31 martie, o serie de documente contabile şi fiscale privind Trump Organization.

Aceasta nu a primit niciun răspuns și, ca urmare a acestui fapt, Letitia James a atacat la Curtea Supremă din New York şi a cerut ca Trump să fie găsit vinovat de ”obstrucţionare prin refuzul său de a se conforma unui ordonanţe a unui tribunal”.

Citește și Donald Trump își lansează propria platformă „Truth Social”. De unde poți descărca aplicația

Procurorul bănuiește Trump Organization de faptul că a supraestimat valoarea unor proprietăţi imobiliare atunci când s-a împrumututat la bancă. De asemenea, aceasta acuză și că le-a subestimat la fisc, cu scopul de a plăti impozite mai mici.

În paralel cu această anchetă a fost deschisă și o alta cu privire la posibile fraude financiare în cadrul grupului lui Trump.

Citește și Donald Trump își lansează propria platformă „Truth Social”. De unde poți descărca aplicația 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net