Donald Trump, amendat cu 10.000 de dolari pe zi! Care este motivul

Un judecător din New York l-a condamnat pe Donald Trump la plata a 10.000 de dolari pe zi, câtă vreme refuză să furnizeze documente contabile şi fiscale în cadrul unei anchete în civil împotriva Trump Organization, relatează AFP.

Donald Trump, obligat să plătească mii de dolari pe zi
Donald Trump, obligat să plătească mii de dolari pe zi

Procurorul general al statului New York a postat un mesaj pe Twitter în care saluta decizia judecătorului de a-l condamna pe fostul președinte.

Aceasta este o victorie majoră. Un tribunal s-a pronunţat în favoarea noastră şi l-a condamnat pe Donald Trump cu privire la obstrucţionare”, anunţă într-un mesaj postat pe Twitter procurorul general al statului New York, aleasa democrată Letitia James, conform adevarul.ro.

Acesta își continuă mesajul și adaugă faptul că Donald Trump trebuie să plătească 10.000 de dolari pe zi, atâta timp cât nu va respecta ordinul curții de a preda anumite documente.

Donald Trump trebuie să plătească 10.000 de dolari pe zi, în fiecare zi în care continuă să sfideze ordinul curţii de a preda documente biroului meu”, declară procurorul general, care continuă de ani de zile o anchetă cu privire la eventuale fraude în practicile fiscale ale Trump Organization.

Procurorul general al New York-ului, Letitia James, a obţinut de la un judecător newyorkez, în data de 17 februarie, un ordin prin care miliardarul republican, fiul său Donald Jr. şi fiica sa Ivanka să poată fi audiaţi sub jurământ în cadrul acestei anchete.

Trump a făcut apel împotriva hotărârii

Tribunalul a cerut, însă, înainte de 31 martie, o serie de documente contabile şi fiscale privind Trump Organization.

Aceasta nu a primit niciun răspuns și, ca urmare a acestui fapt, Letitia James a atacat la Curtea Supremă din New York şi a cerut ca Trump să fie găsit vinovat de ”obstrucţionare prin refuzul său de a se conforma unui ordonanţe a unui tribunal”.

Citește și Donald Trump își lansează propria platformă „Truth Social”. De unde poți descărca aplicația

Procurorul bănuiește Trump Organization de faptul că a supraestimat valoarea unor proprietăţi imobiliare atunci când s-a împrumututat la bancă. De asemenea, aceasta acuză și că le-a subestimat la fisc, cu scopul de a plăti impozite mai mici.

În paralel cu această anchetă a fost deschisă și o alta cu privire la posibile fraude financiare în cadrul grupului lui Trump.

Citește și Donald Trump își lansează propria platformă „Truth Social”. De unde poți descărca aplicația 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

zodia singura de sarbatori jpg
cub cristina spatar png
Nicolae si Elena Ceausescu jpg
shutterstock 2211785457 jpg
andreea si sergiu hanca jpg
accident brasov
FotoJet jpg
incendiu jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
bani plati stare de urgenta jpeg
regele mihai si regina ana jpg
Parcare cu panouri solare FOTO Shutterstock
Tăierea porcului de Crăciun. Sursă foto: Pixabay
foto schengen jpg
romania 2148580 1920 jpg