Erupția vulcanului Etna ține avioanele la sol. Ce spun autoritățile din Italia

Autoritățile din Italia sunt în alertă, deoarece vulcanul Etna se pregătește pentru o nouă erupție. Protecția Civilă Regională a emis alerta roșie, după ce pericolul din ultimele zile a fost într-o creștere constantă. Potrivit acestora, erupția vulcanului este iminentă. În acest moment, zborurile în zonă sunt anulate.

Etna se pregătește de o nouă erupție
Etna se pregătește de o nouă erupție

Etna este unul dintre cei mai spectaculoși vulcani activi din Europa, ultima erupție a acestuia având loc chiar în luna februarie a acestui an, potrivit informațiilor oferite de către fanatik.ro. În acest moment, autoritățile din Italia se pregătesc deja pentru o nouă erupție, Protecția Civilă Regională activând alerta roșie. Iar o veste care poate fi de interes, pe lângă activitatea vulcanului, este faptul că avioanele sunt forțate să rămână la sol. Aeroportul orașului Catania, din Sicilia, este, practic, blocat, din cauza erupției Etnei.

Decizia a fost luată după ce specialiștii au observat o creștere îngrijorătoare a activității vulcanului. Conform sursei, autoritățile consideră o erupție drept iminentă, iar aceasta va fi, mai mult ca sigur, însoțită de către alunecări de teren și un nor semnificativ de cenușă. Circulația pe șoselele din jurul vulcanului este, de asemenea, întreruptă, datorită pericolului.

Autoritățile sunt în alertă, în așteptarea erupției

Autoritățile din Italia tratează foarte serios erupția vulcanului, deja mobilizând toate structurile locale, cât și voluntarii, pentru a asigura siguranța populației din apropierea vulcanului. Specialiștii au transmis că deja au înregistrat o explozie în unul dintre cratere, fapt ce face autoritățile să se grăbească pentru a se mobiliza cât mai rapid.

Vulcanul Etna erupe des, cea mai recentă astfel de activitate a acestuia având loc în luna februarie. Autoritățile din Italia știu prea bine cât de periculoasă poate fi această forță a naturii. În anul 1992 a avut loc cea mai mare erupție din perioada modernă, însă dacă mergem în urmă în timp, în anul 1669, a avut loc cea mai teribilă erupție a vulcanului. Atunci, Etna a aruncat în aer sute de milioane de metri cubi de lavă. Împreună cu activitatea seismică, lava a afectat chiar și părți din orașul Catania.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net