Familia lui Mike Lynch, miliardarul care a decedat în Sicilia, rămâne ruinată și îngropată în datorii. Ce s-a întâmplat cu averea

La două săptămâni după ce miliardarul Mike Lynch și-a pierdut viața în dezastrul superyacht-ului care s-a scufundat, gigantul tehnologic american Hewlett Packard Enterprise (HPE) continuă să ceară despăgubiri de 3 miliarde de lire sterline împotriva mogulului. Dacă în cele din urmă, compania va avea câștig de cauză, urmașii miliardarului sunt buni de plată. Familia va fi ruinată și îngropată în datorii. 

Mike Lynch Foto: Getty Images
Mike Lynch Foto: Getty Images

Compania cere în continuare daune de 3,5 miliarde euro 

O companie americană de tehnologie spune că va continua să ceară daune în valoare de 3,5 miliarde de euro împotriva proprietăților lui Mike Lynch, în ciuda morții sale recente în dezastrul superyacht-ului scufundat în Sicilia, scrie The Independent.

Hewlett Packard Enterprise (HPE) a câștigat inițial cererea de mai multe miliarde de euro la Înalta Curte împotriva magnatului tehnologic britanic în 2022, în urma unor acuzații de fraudă care au implicat vânzarea firmei Dr Lynch Autonomy în 2011.

Familia magnatului este răspunzătoare pentru plată 

Cu toate acestea, moartea lui la bordul yacht-ului de lux Bayesian, care s-a scufundat în timpul unei furtuni ciudate pe 19 august în largul coastei Siciliei, înseamnă că familia lui va fi acum răspunzătoare pentru plată.

Anterior, The Independent scria că Mike Lynck avea în 2023 o avere estimată la 852 milioane de lire sterline, echivalentul unui miliard de euro. Dacă familia defunctului va fi obligată să achite cele 3,5 miliarde de euro cerute de Hewlett Packerd, urmașii magnatului vor fi pur și simplu ruinați și îngropați în datorii.

Compania americană de tehnologie ar avea câștig de cauză 

Într-o declarație, HPE a declarat: „În 2022, un judecător de la Înalta Curte engleză a decis că HPE are câștig de cauză în mod substanțial în acțiunile sale de fraudă civilă împotriva dr. Lynch și a domnului Hussain”.

„În februarie 2024, a avut loc o audiere de daune, iar decizia judecătorului privind daunele datorate HPE va ajunge în timp util. Intenția HPE este să urmărească procedurile până la încheierea lor”.

Mike Lynch a murit alături de fiica sa de 18 ani

Mike Lynch a fost absolvit într-un proces penal separat care a implicat vânzarea Autonomy în iunie, iar excursia sa fatală cu superyacht-ul ar fi fost o adunare între prieteni, colegi apropiați și echipa sa juridică pentru a sărbători achitarea lui.

HPE a câștigat dosarul său civil din Marea Britanie pentru afirmațiile conform cărora Lynch și fostul șef financiar al companiei sale, Sushovan Hussain, ar fi umflat veniturile companiei înainte de preluare. Într-o audiere de la începutul acestui an, HPE a declarat că solicită despăgubiri de 3,5 miliarde de euro, urmând ca un judecător să se pronunțe în acest sens. Mike Lynch a murit însă alături de fiica sa, Hannah, în vârstă de 18 ani, precum și de alți cinci apropiați, după ce superyacht-ul său s-a scufundat la primele ore ale dimineții într-o bizară tornadă, în Sicilia.

Căpitanul navei este cercetat pentru omor din culpă

După ce a rămas prins în carena navei, a murit împreună cu președintele Morgan Stanley, Jonathan Bloomer, soția sa Judith, avocatul Clifford Chance Chris Morvillo, soția acestuia Neda și bucătarul Recaldo Thomas.

15 pasageri au fost salvați din apă, trei dintre membrii echipajului fiind acum investigați. Asta îl include și pe căpitanul navei, James Cutfield, care este cercetat pentru posibile acuzații de omor din culpă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pensioanr uk jpg
Matei Vali Catalina disparuta jpg
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net