Fondatorul WikiLeaks scapă de ancheta pentru viol


    Assange a publicat pe Twitter această fotografie, după ce a aflat vesteaFoto: Twitter
Assange a publicat pe Twitter această fotografie, după ce a aflat vesteaFoto: Twitter

Procurorii suedezi au renunțat la ancheta pentru viol care îl viza pe Julian Assange (45 de ani). A durat șapte ani, dar procurorul-șef Marriane Ny a decis vineri (19 mai) să pună capăt anchetei preliminare privind suspiciunile de viol, a anunțat Parchetul suedez într-un comunicat.

Julian Assange  se află din 2012 în Ambasada Ecuadorului din Londra. El s-a refugiat acolo pentru a evita extrădarea în Suedia, unde era acuzat de viol, acuzații pe care le-a respins. O suedeză de 30 de ani este cea care a formulat o plângere penală împotriva acestuia, acuzându-l că a violat-o.

Totodată, Julian Assange a refuzat de la bun început să meargă la Stockholm, pe motiv că ar puta fi extrădat în Statele Unite ale Americii și condamnat la închisoare, deoarece a publicat pe WikiLeaks sute demii de documente secrete despre războaiele din Agfganistan și Irak. După ce a aflat vestea, Julian Assange a publicat o fotografie cu el zâmbit.

Avocatul său, Per Samuelson, a declarat că decizia procurorului este „o victorie totală” pentru clientul lui, potrivit BBC.  Motivul anulării anchetei preliminare este acela că, în Suedia, o anchetă trebuie sădureze cât mai puțin, iar Ambasada Ecuadorului nu vrea să colaboreze cu Suedia și să-l aducă pe Assange la Stockholm. În consecință, ancheta a fost închisă, însă cazul „expiră” în 2020, deci dacă acuzatul s-ar prezenta în Suedia până atunci, investigația ar fi reluată. 

FotoJet jpg
Faimosi Survivor camp jpg
Eliminare Vica Survivor Romania Foto Pro TV jpg
foto1  Vila cluj jpg
bunicuta foto1 jpg
calendar ortodox 2021 2 februarie intampinarea domnului png
7 vedete la sag awards jpg jpeg
justin beiber hailey grammy getty jpg
image
image
image
image
image
image
ceai somn jpg
femeie fericire pexels andrea piacquadio 774866 jpg
calendar ortodox 2021 2 februarie intampinarea domnului png
foto1  Vila cluj jpg
bunicuta foto1 jpg
Frații Tate sosesc alături de o altă persoană din dosar la sediul DIICOT, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea