FOTO Reacție adversă șocantă dată de combinația tutun și antibiotice. Limba a devenit ca a unui vârcolac

Ultima actualizare:

Un caz cu totul ieșit din comun i-a șocat până și pe oamenii de știință, după ce un american a făcut o reacție severă. Se presupune că aceasta ar fi fost provocată de antibioticele în combinație cu tutunul pe care acesta îl fuma. Limba lui a devenit ca a unui vârcolac, se arată în studiul publicat recent în New England Journal of Medicine.

fumator coronavirus jpeg

Limba unui bărbat din Ohio a devenit verde și păroasă după o presupusă reacție la fumatul de țigări în timp ce lua simultan antibiotice, relatează New York Post.

Diagnostic: „Limbă păroasă” 

Potrivit publicației New England Journal of Medicine, fumătorul a cărui identitate nu a fost făcută publică, dar care are 64 de ani, s-a prezentat la medic după la câteva săptămâni după ce limba lui și-a schimbat culoarea. Mai mult, organul a fost acoperit de păr.

Medicii au constatat „un înveliș anormal” de celule cutanate care se formează pe limbă atunci când papilele filiforme se măresc și se decolorează din cauza acumulării de resturi și bacterii și l-au diagnosticat cu „limbă păroasă”, scrie New York Post.

Foto: The New England Journal of Medicine
Foto: The New England Journal of Medicine

Cu ce antibiotic se trata bărbatul  

Limba păroasă a acestui pacient ar fi putut avea drept cauză un tratament cu un antibiotic. Medicii au aflat că bărbatul tocmai terminase de administrat un antibiotic - clindamicină - pentru o infecție a gingiilor.

"Limba păroasă poate apărea maro, albă, verde sau roz, în funcție de cauza specifică și de alți factori, cum ar fi apa de gură sau chiar bomboanele", scrie Academia Americană de Medicină Orală.

Cauzată în general de o igienă orală precară, afecțiunea - care afectează în general adulții de peste 40 de ani și este mai frecventă la bărbați - poate fi exacerbată de fumat, care face ca bacteriile și placa bacteriană să se acumuleze pe limbă.

Totuși, medicii, care nu au finalizat cercetările, nu au precizat dacă afecțiunea bărbatului a fost cauzată de fumat, de consumul de antibiotice sau de o combinație între cele două, aceasta fiind posibilă.

Din fericire, afecțiunea este inofensivă, cel mai neplăcut simptom rezumându-se la o senzație de arsură.

image

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net