Grecia ARDE! Zeci de incendii de vegetație au izbucnit într-o singură zi. Pe insula Evia este cel mai rău. Pompierii români, trimiși să ajute

Grecia s-a confruntat cu 54 de incendii de vegetație într-un interval de 24 de ore până luni seară, echipele de intervenție reușind să controleze 43 dintre acestea, conform Brigăzii de Pompieri, relatează agenția de presă Xinhua, citată de Agerpres.

Grecia s-a confruntat cu 54 de incendii de vegetație în 24 de ore / foto: Profimedia
Grecia s-a confruntat cu 54 de incendii de vegetație în 24 de ore / foto: Profimedia

Marți, operațiunile de stingere continuă pentru a controla 11 incendii active, conform Agenției Naționale de Presă din Grecia (AMNA).

Vântul a intensificat flăcările 

Un incendiu major izbucnit luni după-amiază într-o zonă împădurită din apropierea satului Petres, în municipalitatea Kymi-Aliveri, pe insula Evia, a devenit principalul punct de interes al pompierilor. Flăcările s-au intensificat rapid din cauza vântului puternic din nord.

Pentru a combate incendiul, au fost mobilizați 189 de pompieri, nouă echipe la sol și 56 de autospeciale, alături de numeroși voluntari. În sprijinul lor, 26 de unități aeriene, inclusiv 16 avioane și 10 elicoptere, au fost desfășurate.

Purtătorul de cuvânt al Brigăzii de Pompieri din Grecia, Vasilis Vathrakogiannis, a declarat că cisterne de apă ale municipalității locale și utilaje de construcții sprijină, de asemenea, operațiunea.

O navă specializată în stingerea incendiilor a fost trimisă la fața locului, iar Garda de Coastă a mobilizat bărci în apropierea țărmului pentru a ajuta la operațiuni. Forțele de poliție sunt implicate în evacuarea localnicilor din zonele afectate.

Un pompier care lupta cu incendiul din Evia a suferit arsuri ușoare și a fost transportat la Centrul Sanitar Aliveri pentru îngrijiri medicale, conform AMNA.

România trimite pompieri să ajute la stingerea incendiilor de vegetație din Grecia

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a anunțat că pompierii români vor ajuta la stingerea incendiilor de vegetație din Grecia. Un contingent format din 40 de pompieri a plecat deja spre Republica Elenă, echipați cu mai multe autospeciale pentru intervenție.

Potrivit IGSU, între 1 august și 15 septembrie 2024, Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne va participa, prin intermediul IGSU, la programul de pre-poziționare organizat de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar (DG ECHO). Acest program are scopul de a întări reziliența autorităților elene în gestionarea riscurilor de incendii de pădure.

Primul contingent, format din 40 de pompieri și 8 mijloace tehnice (inclusiv 3 autospeciale de stingere a incendiilor de pădure de 3.000 de litri, o cisternă de 30.000 de litri, o autospecială de stingere de mare capacitate de 10.000 de litri, un microbuz și 2 autospeciale de primă intervenție și comandă), a început deplasarea pe 30 iulie. Ruta urmată a fost Ciolpani – Giurgiu – Ruse – Sofia – Kulata – Salonic – Nea Makri, un oraș situat la est de Atena.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
explozii liban afp jpg
pestera ghetarul focul viu jpg
caius covrig jpg
Nutu Camataru FOTO Captură video
accident masina tramvai Bucuresti, foto facebook jpg
planseul de la unirii jpg
shutterstock 1195754011 scaled jpg
Captură de ecran din 2024 09 19 la 12 02 07 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net