Cum a rămas un turist român fără 1.000 de euro în vacanța din Grecia. „Polițiștii erau ofuscați”

Vacanțele în Grecia încep să nu mai fie de mult timp doar o perioadă de recreere pentru turiștii români. Mulți dintre aceștia devin victimele jafurilor, iar recent un profesor român a povestit cum i-a fost furată suma de 1.000 de euro din hotelul din Grecia în care era cazat. 

Euro / foto: Pixabay
Euro / foto: Pixabay

Românul a povestit întreaga experiență pe Reddit. Experiența neplăcută de care a avut parte l-a determinat să explice cum s-a desfășurat întreaga experiență neplăcută. 

„Salutare. Prietenei mele i s-a sustras suma de 1000 de euro din poșetă din camera de hotel în timp ce eram plecați. Ușa de la balcon și ușa de la intrare au fost închise iar după nefericitul eveniment, nu prezentau semne că ar fi fost forțate, ceea ce m-a făcut să cer explicați hotelului în care am fost cazat.

Din păcate, aceștia au fost super indolenți și lipsiți de interes de situația petrecută pe proprietatea lor. Tot ceea ce am putut sa fac a fost sa mă duc la poliție să depun

plângere și o declarație dar din păcate organele de ordine au fost foarte ofuscate că le-am întrerupt timpul de navigat pe internet.

De asemenea au fost niște situați în care în mintea mea cumva se leagă: Doamna de la recepție (româncă) în momentul în care am confruntat-o cu privire la situație, am făcut contact vizual îndelungat cu aceasta iar ea se tot fâstâcea și se comporta de parcă ar avea ceva de ascuns. A refuzat cu vehemență să vorbească cu personalul de la curățenie sau să vorbească cu superiori ei.

Ulterior, după câteva ore, aud mai multe bătăi la ușile de pe palier și după bate la ușa noastră un domn care se prezintă ca find electrician și ne-a întrebat dacă avem probleme de electricitate. Nu aveam nici o problemă reportată și tipul nu avea nici o unealtă la el specifică meseriei. Comunicarea s-a desfășurat în engleză iar în momentul când l-am întrebat dacă a mai fost azi

pe aici, s-a panicat. A zis că nu vorbește engleza și să vorbim la recepție despre situatie. După a accelerat pasul spre mașină și a plecat în trombă. Am avut în camera alte lucruri de valoareprintre care și un inel de logodnă, bani românești, acte, carduri, haine. Nimic nu a fost atins. Înainte de incident mi-a povestit prietena mea că această recepționeră s-a uitat îndelungat la ea, în special când a scos banii să plătească taxa de turist.

Ce să fac? Să mă resemnez cu situația? Știu, sunt un prost că mi-am pus bazele în două încuietori relativ ușor de spart. Dar acuma rămân doar cu lecția. Credeți că ar fi un inside job (n.r lucru de interior, se referă la o acțiune premeditată de cineva din interiorul hotelului) sau un hoț talentat?”, scrie românul venit din vacanță.

„Cazările mai serioase din Grecia îți și zic să nu lasi nimic valoros în cameră”

„Tu crezi ca romanii noștri se întorc cu mii de euro din Grecia de la job? Adică da, de la job, dar nu din salariu. Ești al 8-lea om de care a aud ca a fost talharit în Grecia, doar în ultimii 5 ani.

Unele cazari mai serioase din Grecia iți și zic sa nu lași nimic valoros în camera, sau îți pun la dispoziție un seif la recepție.” - a fost reacția unui internaut. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jennifer Lopez în bej, Profimedia (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mario iorgulescu jpg
politist1 jpg
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
ambulanta elevi pexels jpg
index webp
dovleac istock jpg
tigara fum  dependenta  productie tigari   foto pixabay jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net