Îngrijorare în Europa. 28 de milioane de sticle de Coca-Cola vor fi retrase. Ce s-a descoperit în băutură

Ultima actualizare:

Coca Cola va retrage 28 de milioane de sticle cu suc de pe rafturile supermarketurilor, din cauza unei erori care ar fi putut duce la contaminarea băuturilor cu așchii metalice. Mai precis, anumite sticle de plastic de jumătate de litru au fost afectate. Cea mai mare operațiune de retargere are loc în Austria. Între timp, reprezentanții companiei lansează un avertisment și îndeamnă consumatorii să nu consume băutura din sticlele PET.

Retragere masivă din magazine a băuturii Coca-Cola

coca cola ice jpeg

Operațiunea de retragere și returnare a sticlelor de suc marca Coca Cola are loc în Austria, acolo unde Protecția Consumatorilor ajută la acest proces. O eroare tehnică a făcut ca producătorii să se teamă cu privire la o posibilă contaminare a lichidului cu așchii metalice, după cum se arată în comunicatul Coca-Cola Austria.

„Nu poate exclude posibilitatea ca un număr foarte limitat de sticle PET de jumătate de litru să conțină bucăți metalice mici, din cauza unei erori tehnice pe linia de producție. Sfătuim clienții să nu consume produsele potențial afectate din cauza unui posibil risc pentru sănătate”, au transmis reprezentații mărcii.

Băuturile afectate de decizie

„Aceasta este o măsură de precauție în strânsă cooperare cu autoritățile austriece. Toate celelalte dimensiuni de ambalaj și ambalaje, nu sunt afectate de această retragere”, a mai precizat compania. 

Reprezentanții companiei Coca-Cola din Austria au mai precizat că regretă incidentul și și-au cerut scuze consumatorilor pentru orice inconveniente cauzate.

Măsura va afecta unele produse din băuturile Sprite, Coca-Cola, MezzoMix și Fanta, care au data limită de consum între 4 februarie și 12 aprilie 2025. Alte mărci sub umbrela Coca-Cola, precum și alte dimensiuni de sticle, nu sunt afectate, a asigura compania.

Coca-Cola raportează o scădere a veniturilor în al treilea trimestru

La începutul acestei săptămâni, Coca-Cola a raportat, de asemenea, câștigurile sale din trimestrul al treilea 2024, înregistrând o scădere a veniturilor nete, deoarece unele piețe emergente au continuat să rămână în urmă. Veniturile nete au scăzut cu 1%, ajungând la 11,9 miliarde de dolari (10,99 miliarde de euro)

 Turcia, China și Mexic au înregistrat un declin, în timp ce piețele din Filipine, Brazilia și Japonia au adus profituri mari.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William la BAFTA, Getty Images (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
bani  foto   Shutterstock jpg
Meghan Markle Foto Getty Images (1) jpg
sfantul dumitru traditii si obiceiuri webp
Proiect construcție casă FOTO Shutterstock
Date personale, telefon jpg
einstein jpg
tunel subteran shutter descopera1221 1024x683 webp
Ora de iarna FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net