Inundaţii în Las Vegas: clădiri afectate de ploi şi zboruri întârziate

Inundaţii majore în Las Vegas, joi (29 iulie). Aeroporturi, parcări, chiar un întreg bulevard pe care se află câteva dintre cele mai faimoase cazinouri şi hoteluri din lume au căzut sub furia apelor, după mai multe ploi torenţiale.

Cazinourile din Vegas au fost inundate
Cazinourile din Vegas au fost inundate

Clipuri şi imagini distribuite pe platforma Twitter arată cum străzile şi clădirile din Las Vegas au fost inundate, iar apa se revarsă în cazinourile din oraşul american. Autorităţile din Vegas au confirmat că, din fericire, nu au existat victime, notează nypost.com.

Mai multe clădiri renumite din Oraşul Păcatelor au fost afectate, inclusiv tavanul Ceasar’s Palace, dar şi cel al Planet Hollywood Casino, care a fost găurit de apă. Angajaţii cazinourilor au publicat imagini cu scenele haotice din momentele în care apa a ajuns înăutru. Reprezentanţii localurilor nu au comentat incidentele.

Un locuitor din Las Vegas, Alexander Wolf, a povestit că a văzut cum la fereastra sa era o adevărată perdea de apă. “Fulgera constant şi lumina s-a interrupt de mai multe ori. Din acest motiv, mai multe alarme de incendiu au pornit în clădirile din zonă, ceea ce a alertat pompierii”, a spus bărbatul.

Şi parcările au fost inundate
Şi parcările au fost inundate

În Vegas plouă rar, aşa că nu toate acoperişurile sunt rezistente la apă

Un profesor de geologie de la Universitatea din Las Vegas a explicat, că deşi astfel de inundaţii nu sunt obişnuite în oraş, locuitorii din Nevada au parte de un sezon musonic, din iulie până în septembrie. “Avem sisteme de canalizare bun, dar uneori e prea multă apă. E greu şi să verificăm dacă acoperişurile şi restul sunt rezistente la apă, penrtu că nu plouă des. Acum avut însă câteva zile la rând cu ploaie”, a spus Simon Jowitt, care locuieşte în Las Vegas.

O stradă complet acoperită de apă
O stradă complet acoperită de apă

Curse întârziate, din cauza inundaţiilor

Din cauza inundaţiilor, aeroporturile locale au fost nevoite să întârzie mai multe curse, cu o oră sau chiar mai mult. Unele avioane au fost nevoite să îşi schimbe rutele şi să aterizeze pe alte aeroporturi. Unele zboruri chiar au fost ţinute la sol pe aeroporturile de plecare până după ora 11 seara şi nu au putut decola spre Vegas.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net