Italia ajută un român care și-a pierdut toți trei copiii într-un incendiu. 8.000 de oameni s-au mobilizat

Ultima actualizare:

Drama prin care trece un român din Italia este de neimaginat. La sfârșitul săptămânii trecute și-a pierdut toți cei trei copiii într-un incendiu violent. În flăcări și-a pierdut viața și fosta lui soție cu care rămăsese în relații foarte bune și împreună aveau grijă de copiii lor. 8.000 de oameni s-au mobilizat ca să îl ajute pe românul care nu își poate reveni din șoc. Presa din Italia a scris despre tragedia de lângă Bologna.

„În jurul tatălui distrus”

Mii de italieni îndurerați de drama românului. Foto: captură video notizie.virgilio.it
Mii de italieni îndurerați de drama românului. Foto: captură video notizie.virgilio.it

Minerbio este o comună de lângă Bologna cu 8.000 de locuitori unde acum este o liniște apăsătoare. Oamenii s-a unit în tăcere pentru a sprijini un român ce și-a pierdut întreaga familie, într-un incendiu, la finalul săptămânii trecute. Tragedia a avut lic în noaptea de joi spre vineri, când flăcările au cuprins casa în care cei trei copii au lui dormeau. Nu au avut nicio șansă.

Sâmbătă dimineață, toți oamenii din comunitate se întrebau doar cum îl pot ajuta pe George Panaite Birta, relatează Il Resto del Carlino.

„Suntem oameni din aceeași comunitate, iar într-o comunitate faci asta, îi ajuți pe cei care au nevoie, indiferent dacă îi cunoști de treizeci de ani sau de un minut”, spune un cetățean de lângă chioșcul de ziare din comună.

Ne cunoaștem, copiii noștri se joacă împreună, ne petrecem viața împreună”, spun vecinii bărbatului.

George se mutase în 2023 la Minerbio, iar clădirea în care locuia Panaite se află la doi pași de centrul istoric.

„Am sperat să-l întâlnesc pentru a-mi exprima afecțiunea și solidaritatea, schimbam mereu câteva cuvinte”. Îmi imaginez că vrea să fie alături de rude pentru a procesa o tragedie de genul acesta", a spus un localnic aproape șoptit și foarte întristat de soarta copiilor români.

Primarul și patronul au sărit în ajutorul românului

Pe grupul de Facebook al comunității oamenii s-au organizat pentru o campanie de strângere de fonduri pentru repatrierea trupurilor micuților care au pierit în incendiu.

Tocmai în aceste momente trebuie să fim uniți și să ne arătăm, chiar și cu un mic gest, sprijinul pentru cei care au trăit și încă trăiesc o durere inimaginabilă”, spune un alt cetățean al satului.

„Nu ne putem explica cum se pot întâmpla astfel de tragedii. Oameni buni, minunați, întotdeauna gata să îi ajute pe cei din jur, iar acum sarcina noastră este să fim cât mai aproape de George. Să-i oferim sprijin atunci când ne cere, dar și atunci când nu ne cere. Suntem aici pentru el și nu plecăm nicăieri”, spune un al vecin.

Patronul lui George l-a primit imediat în casa lui, iar primarul a transmis că îl va ajuta pe român cu tot ce îi stă în putință.

Am aflat cu profundă tristețe și consternare despre tragedia în care a fost implicat unul dintre concetățenii noștri și exprim condoleanțele în numele întregii comunități familiilor implicate. Sunt la dispoziția lui George, pentru a-i arăta apropierea mea sub orice formă va fi necesară. Am lăsat să treacă aceste prime ore fără să iau legătura cu el, deoarece cred că o durere atât de mare nu poate fi procesată, la început, decât cu propriile gânduri”, a declarat primarul din Minerbio, Roberta Bonori.

image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net