Mărturiile unui român care a locuit 30 de zile în Rusia. „Nu ar trebui să judecăm”

Ultima actualizare:

Vloggerul Cosmin Avram a vorbit despre cele 30 de zile pe care le-a petrecut în Rusia. Acesta a tras concluzii relevante despre diferențele culturale și economice între Rusia și Occident.

Experiența unui vlogger român care a stat 30 de zile în Rusia / foto: captura video
Experiența unui vlogger român care a stat 30 de zile în Rusia / foto: captura video

Una dintre observațiile sale notabile a fost legată de fenomenul retragerii unor branduri internaționale importante din Rusia, în contextul sancțiunilor internaționale și al tensiunilor geopolitice.

Realitatea sancțiunilor din Rusia

În timpul șederii sale în Rusia, Avram a explorat viața din orașele majore precum Moscova și Sankt Petersburg, interacționând cu locuitorii locali și străinii stabiliți acolo. Printre subiectele de interes s-a numărat impactul sancțiunilor internaționale asupra vieții cotidiene a rușilor.

În mod particular, a observat că unele branduri internaționale au ales să-și suspende sau să-și închidă operațiunile în Rusia, în timp ce altele au continuat să funcționeze. Prin intermediul unor investigații directe în centre comerciale și magazine, a constatat că unele branduri precum Adidas, Gucci, Dior și Chanel și-au suspendat activitățile în Rusia, în timp ce altele cum ar fi Rolex, Armani, Tommy Hilfiger, Guess și Lacoste încă sunt prezente pe piață.

În ciuda acestor schimbări în peisajul comercial, Avram a constatat că impactul sancțiunilor economice nu a fost simțit în mod direct de către populația obișnuită, ci mai degrabă de către companiile mari și brandurile internaționale.

Totuși, el a observat că unele produse rusești au câștigat popularitate în detrimentul celor importate, oferind un punct de vedere interesant asupra dinamicii economice locale.

Securitate riguroasă în spațiile publice

În ceea ce privește securitatea și controlul în locurile publice, Avram a remarcat diferențe între practicile din Rusia și cele din țările occidentale. El a fost surprins de faptul că securitatea în centrele comerciale și alte spații publice este riguroasă, cu controale stricte de siguranță, dar că atmosfera este mai relaxată în comparație cu unele practici din Occident.

În concluzie, Avram a subliniat că adevărul este întotdeauna undeva la mijloc și că percepțiile noastre sunt adesea influențate de propagandă și informațiile disponibile.

„Oamenii simpli, oamenii în general nu sunt vinovați de acest lucru, pentru că ei atât știu, atât cunosc. Nu sunt de acord cu ceea ce face Rusia, am spus asta și în Ucraina, repet, dar din câte văd, foarte multe persoane mă fac fac pro-rus, când am fost în Ucraina, eram pro-american și tot așa. Din punctul meu de vedere, oamenii simpli nu au nicio vină. Nu cred că ar trebui să judecăm un popor după acțiunile câtorva oameni. Nu mi se pare corect, dar asta este viața, așa funcționează omenirea din câte se pare. Trist, dar adevărat”, a spus vloggerul. 

El și-a exprimat aprecierea pentru Rusia și oamenii pe care i-a întâlnit acolo, dar a menționat că nu se vede trăind permanent în această țară, preferând să rămână în România sau Italia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Regele Charles  GettyImages jpg
439899984 2637790709761372 8663448278139324788 n jpg
15aae50a190c8adbd0df703e1bc213d2 jpg
sat pixabay jpg
corinita din salcie jpg
index webp
aeroport galati braila facebook jpg
gelu duminica poveste de viata jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net