Melania Trump, după aflarea rezultatului la alegerile din SUA: „Trebuie să protejăm democrația”

9 noiembrie 2020
article img
Melania Trump ar fi încercat să-l convingă pe Donald să-și accepte public înfrângereaSursa foto: AFP

Melania Trump a reacționat pe Twitter după 24 de ore de la aflarea rezultatului alegerilor din SUA și după vestea că Donald Trump a pierdut cursa pentru un nou mandat la Casa Albă. Din mesajul său se poate înțelege faptul că acceptă înfrângerea soțului său, lucru pe care Donald nu-l va recunoaște însă niciodată.

Ce mesaj a transmis Melania Trump americanilor

„Poporul american merită alegeri corecte. Orice vot legal - nu ilegal - trebuie să fie numărat. Trebuie să protejăm democrația prin transparență totală”, a scris ea. Potrivit CNN, se pare că prima doamnă a Americii ar fi încercat să-l convingă pe președintele în exercițiu să-și accepte public înfrângerea.

article img
Melania Trump, prima reacție pe Twitter după înfrângerea lui Donald Sursa foto: Twitter

Potrivit proiecțiilor, candidatul democrat Joe Biden a adunat peste 270 de voturi electorale, numărul minim care să-i asigure alegerea. Trump a contestat însă acest rezultat și face acuzații de fraudă la vot, chiar dacă, potrivit Comisiei Electorale Federale, nu există dovezi în acest sens. El a anunțat că echipa sa de campanie va merge începând de luni în instanță pentru a contesta numărarea voturilor pe care le consideră „ilegale”.

CITEȘTE ȘI: Melania Trump, fără sutien la o întrunire oficială! Toți s-au uitat la sânii ei