Miliardarii ruşi au rămas fără case şi averi. Suma colosală pe care au pierdut-o din cauza războiului

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

SUA, UE şi majoritatea ţărilor democratice din lume au luat atitudine la agresiunea militară a Rusiei, începută la ora 3.30, în data de 24 februarie, asupra Ucrainei. Au fost luate măsuri drastice împotriva apropiaţilor lui Putin şi Banca Centrală a Rusiei a fost complet scoasă din joc pe piaţa financiară.

Abramovici a rămas și fără șefia Clubului Chelsea, Foto: Getty Images
Abramovici a rămas și fără șefia Clubului Chelsea, Foto: Getty Images

Miliardarii ruşi au rămas inclusiv fără casele din Regatul Unit după ce acestea au fost confiscate de autorităţile britanice. Unii parlamentari britanici au cerut ca în vilele de lux să fie cazaţi ucrainenii care au rămas fără case şi au fost nevoiţi să plece din ţară din cauza invaziei ruseşti, care ieri a ajuns în cea de a 18-a zi. Abia în cea de a 17-a zi, Kremlinul a deschis canale de negocieri virtuale cu Kievul pentru a discuta condiţiile de încetare a focului şi crearea de coridoare de evacuare a refugiaţilor din zonele asediate.

Conform Daily Mail, miliardarii ruşi au pierdut peste 1,1 miliarde de dolari, constând în proprietăţi confiscate ca măsură de pedeapsă la adresa Kremlinului şi pentru a-i împiedica să finanţeze armata rusă care a invadat Ucraina.

Roman Abramovici, cel mai afectat

Roman Abramovici a fost descalificat din funcţia de director al clubului Chelsea, unde este şi acţionar majoritar.

Clubul a pierdut sponsorizarea de 50 de milioane de lire sterline pe an cu Hyundai şi are conturile blocate, fiind în pericolul retrogradării. Abramovici este oligarhul care a pierdut cel mai mult de pe urma sancţiunilor aplicate împotriva lui la 10 martie.

El deţinea un veritabil imperiu imobiliar pe teritoriul Marii Britanii, evaluat la peste o jumătate de miliard de dolari. De pe lista neagră a apropiaţilor lui Putin îi mai menţionăm pe Alişer Usmanov, Oleg Deripaska, Andrei Kostin, Igor Şuvalov şi Boris Rotenberg. Aceştia şi-au pierdut proprietăţile imobiliare, confiscate de autorităţile britanice, au conturile bancare blocate şi companiile deţinute de ei şi-au încetat activitatea economică.

Putin nu ţine cont de sancţiunile aplicate oligarhilor

Însă în ciuda presiunilor puse pe oligarhii ruşi, pe economia rusească şi în ciuda faptului că majoritatea companiilor occidentale s-au retras din Rusia, Vladimir Putin continuă agresiunile din Ucraina.

Conform experţilor militari, Kremlinul îşi concentrează forţele în asedierea Kievului pentru că vrea să demoralizeze complet rezistenţa ucraineană şi crede că, prin cucerirea capitalei, ucrainenii vor trăi simbolic cu impresia că războiul a fost pierdut. Convoiul de blindate lung de 65 km din apropierea Kievului era dispersat în împrejurimi şi ajunsese la aproximativ 25 km de capitală.

Începând de vineri, artileria şi aviaţia rusă au bombardat Luţk, Nipro, Harkov, Nikolaev, Sumî şi alte oraşe în care luptătorii ucraineni rezistă cu eroism. Duminică a fost bombardată o localitate din apropiere de Liov, oraş aflat în vestul Ucrainei, şi 35 de oameni au murit, iar 135 au fost răniţi.

Biseria Adormirea Maicii Domnului din Harkov a fost lovită de obuzele ruseşti, dar asta nu i-a împiedicat pe ortodocşii ucraineni să participe la slujba de duminică. Volodimir Zelenski a cerut ca rezervele financiare confiscate băncii centrale ruseşti să fie folosite la reconstrucţia Ucrainei după război, preşedintele ucrainean vorbind de rezerve de 420 miliarde $ şi de pagube de peste 180 miliarde $ provocate de armata rusească invadatoare.

Roman Abramovici

image

Kensington Palace Gardens, Londra

Patronul clubului Chelsea deține un imperiu imobiliar în Regatul Unit care include peste 70 de case și apartamente care valorează peste 652 milioane $. Cea mai valoroasă proprietate e conacul cu 15 dormitoare din Londra, din Kensington Palace Gardens, zonă cunoscută ca ”Strada Miliardarilor”, care valorează 195,6 milioane $. Afaceristul de 55 de ani mai deține un penthouse în Chelsea Waterfront Tower pe care a dat 39,2 milioane $ în anul 2018.

Oleg Deripaska

image

Hamstone House, Weybridge, Surrey

Mogulul din industria oțelului deține Hamstone House, un conac cu 8 dormitoare din Surrey, care, până când a fost scos de la vânzare de către agenții imobiliari, săptămâna trecută, se vindea cu 23,5 milioane $. El mai deține un apartament de lux de 65,2 milioane $ în Piața Belgrave, Londra, numită ”Piața Roșie” din cauza numărului mare de oligarhi care stau aici. El a cumpărat o casă cu șase etaje (construită între 1811-1820) în 2003 cu 32,60 milioane $.

Boris Rotenberg

image

Cadogan Lane, Londra

Coproprietarul SMP Bank a Rusiei deține o vilă cu trei etaje în Belgravia, conform documentelor Trezoreriei SUA. Conacul, ca și alte proprietăți deținute de oligarhi, este achiziționat printr-o companie off-shore. La Registrul de Cadastru apare că Loktan Services, cu sediul în Cipru, a achiziționat proprietatea în 2007 contra sumei de 5 milioane $, chiar dacă valoarea actuală a proprietății e de 10 milioane $.

Alișer Usmanov

image

Sutton Place, Working, Surrey

Se crede că fostul acționar majoritar al clubului de fotbal Arsenal, Usmanov este proprietarul conacului de secol 16 Sutton Place, care a fost deținut în trecut de baronul american al petrolului J. Paul Getty. Oligarhul, a cărui firmă USM Holdings a finanțat terenul de antrenament al Everton, mai deține Beechwood House, un conac georgian cu 11 acri din Highgate, nordul Londrei, pe care l-a cumpărat cu 62,6 milioane de dolari în anul 2008.

Igor Șuvalov

image

4 Whitehall Court, Londra

Fostul vicepremier rus și un aliat de încredere al lui Putin deține un penthouse de peste 350 mp în Whitehall Court - un apartament dintr-un bloc victorian târziu, care avea înainte doar două apartamente. Apartamentul de 15 milioane de dolari, care se află la doar cinci minute de mers pe jos de Clădirea Parlamentului și de strada Downing, are șase dormitoare și o cameră de zi care oferă o priveliște de vis către Râul Tamisa.

Andrei Kostin

image

Sloane Court West, Londra

Președintele celei de-a doua bănci rusești VTB și un alt apropiat și asociat de-ai lui Putin are o avere estimată la 490 de milioane de dolari și deține un apartament cu patru dormitoare lângă Sloane Square, din Londra, care este evaluat la 3,9 milioane de dolari. VTB a finanțat o grădină la Chelsea Flower Show și a descris sancțiunile împotriva Rusiei ca ”un război economic”.

Oligarhii lui Putin nu mai au nici iahturile de miliarde de dolari

Disperarea i-a cuprins şi pe miliardarii ruşi, apropiaţi ai lui Putin!

Iahtul Eclipse al lui Abramovici a fost sechestrat lângă Insulele Canare
Iahtul Eclipse al lui Abramovici a fost sechestrat lângă Insulele Canare

Joi, 10 martie, iahtul de lux Solaris al lui Roman Abramovici, în valoare de 600 milioane $ a fost surprins în Marea Mediterană deplasându-se cu rapiditate către Rusia, în încercarea disperată de a scăpa de sancţiunile impuse de ţările occidentale oligarhilor ruşi, după invadarea Ucrainei, la 24 februarie.

Andrei Melnicenko, iaht de 578 milioane $
Andrei Melnicenko, iaht de 578 milioane $

Solaris a părăsit portul din Barcelona şi ajunsese joi în apropiere de Sicilia. Celălalt iaht de lux, Eclipse, lung de 163 metri, în valoare de un miliard de dolari, conform The Guardian, părăsea în aceeaşi perioadă portul din St. Maarten, Caraibe, îndreptându-se către apele internaţionale cu direcţia Insulele Canare.

Alișer Usmanov,iaht de 500 milioane $
Alișer Usmanov,iaht de 500 milioane $

Roman Abramovici a fost sancţionat de guvernul britanic începând de joi, ca urmare a măcelului produs de Rusia în Ucraina, război în urma căruia au murit nu mai puţin de 79 de copii, după cum afirma sâmbătă Volodimir Zelenski. Iată ce ambarcaţiuni ruseşti de lux au fost confiscate:

  • Eclipse - 1 miliard $ - proprietar Roman Abramovici
  • SY A - 578 milioane $ - proprietar Andrei Melnicenko
  • Dilbar - 500 milioane $ - proprietar Alişer Usmanov
  •  Nord - 500 milioane $ - proprietar Alexei Mordaşov
  • Madame Gu - 150 milioane $ - proprietar Andrei Skoch
  •  Lena - 45 milioane $ - proprietar Ghenadi Timcenko
  • Tango - 120 milioane $ - proprietar Viktor Veksenberg
  • Amore Vero - 120 milioane $ - proprietar Igor Secin
  • Rahil - 65 milioane $ - proprietar Arkadi Rotenberg
  • Sea Rapsody - 65 milioane $ - proprietar Andrei Kostin
  • Clio - 65 milioane $ - proprietar Oleg Deripaska
  • Lady M - 60 milioane $ - proprietar Alexei Mordaşov

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

image
image
image
image
image
image
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net