Mircea Geoană: «E în pericol viața a milioane de civili. Am vorbit cu premierul Ucrainei»

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană a scris, joi, pe Facebook despre războiul din Ucraina. Geoană a dezvăluit că a discutat cu premierul ucrainean și a denunțat drept ”nechibzuit și neprovocat” atacul Rusiei.

mircea geoana jpg

Mircea Geoană a precizat că situația în zonă este deosebit de gravă, în condițiile în care Rusia atacă pe toate fronturile, punând în pericol viața a milioane de civili.

”Tocmai am vorbit cu premierul Ucrainei, Denys Sjmyhal, în urma atacului nechibzuit şi neprovocat al Federaţiei Ruse. Situaţia este extrem de gravă, Federaţia Rusă atacă pe toate fronturile şi pune în pericol viaţa a milioane de civili”, a scris Mircea Geoană pe Facebook. 

Secretarul general adjunct al NATO a cerut ”Rusiei să oprească imediat activităţile militare şi să respecte suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei”

Vladimir Putin a autorizat invadarea Ucrainei joi, 24 februarie 

Preşedintele rus Vldimir Putin a autorizat joi, 24 februarie, o operaţiune militară masivă în regiunea ucraineană Donbas. Scopul declarat într-un discurs-surpriză a fost acela de a pune capăt abuzurilor la care sunt supuși locuitorii regiunilor care și-au autoproclamt independența din partea regimului de la Kiev.

Reacția liderilor lumii. Amenințări cu sancțiuni economice

Liderii occidentali au reacționat imediat la anunțul Rusiei și i-au cerut președintelui rus să oprească orice agresiune militară împotriva Ucrainei. Din SUA, Franța și Marea Britanie au venit condamări ferme ale atacului Federației Ruse.

Premierul Marii Britanii a transmis joi că este "îngrozit de evenimentele înspăimântătoare din Ucraina". Boris Johnson a mai spus că a discutat cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski despre următorii paşi în acest conflict.

Președintele american Joe Biden a denunțat ”atacul nejustificat” al Rusiei împotriva Ucrainei. 

La rândul ei, Franța a denunțat ”decizia Rusiei de a declara război Ucrainei” și a cerut Moscovei ”să pună capăt imediat operațiunilor militare”.

La rândul ei, preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen l-a acuzat pe preşedintele rus Vladimir Putin de ”readucerea războiului în Europa” şi a anunțat un pachet de sancţiuni ”masive vizând baza economiei ruse şi capacitatea acesteia de a se moderniza”, relatează BBC News, citat de News.ro.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram! 

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net