Motivele pentru care membrii Familiei Regale britanice trăiesc cu 26 de ani mai mult decât supușii lor

Membrii Familiei Regale britanice trăiesc, în medie, cu 26 de ani mai mult decât  cetățenii obișnuiți ai Regatului Unit. Concluzia aparține unui studiu realizat pentru Centrul Internaţional al Longevităţii şi pentru Bayes Business School, care arată și secretul longevității lor.

Regina Elisabeta a II-a are 95 de ani foto: AFP
Regina Elisabeta a II-a are 95 de ani foto: AFP

Conform datelor, doar 100.000 de britanici, dintr-o populaţie totală de 68,5 milioane de locuitori, sunt în prezent mai în vârstă decât Regina Elisabeta a II-a, care are 95 de ani. Asta înseamnă că pentru fiecare membru al familiei regale care ajunge la 100 de ani, cetăţeanul mediu are o speranţă de viaţă de 74 de ani, adică cu 26 de ani mai puţin.  

Moștenirea genetică și averea, secretele longevității

Motivul pentru care membrii monarhiei sunt mai longevivi e o moştenire genetică favorabilă şi accesul la îngrijire medicală de înaltă calitate, analize preventive şi o alimentaţie de calitate, notează publicația Daily Telegraph, citată de adevarul.ro.

De exemplu, mama Reginei Elisabeta a II-a, Regina mama, a trăit până la vârsta de 101 ani. Și Prințul Philip, soțul Reginei, a murit la aproape 100 de ani, în aprilie 2021, iar lista poate continua.

Cititorii publicației engleze au ținut să amintească însă și beneficiile de care se bucură famlia regală britanică și care îi ajută pe membrii săi să aibă o viață mai lungă. Primul este averea familiei Windsor, care este mult mai înstărită decât majoritatea englezilor. În plus, ei primesc cele mai bune îngrijiri medicale, dar au și ajutor din partea a zeci de angajați și nu au joburi care să le creeze probleme de sănătate.

Un britanic din patru nu are acces la tratament din cauza crizei din NHS

Pe de altă parte, conform unui sondaj, unul din patru cetățeni britanici se teme că nu are acces la tratamentul necesar din cauza crizei financiare şi de personal a Serviciului Naţional de Sănătate(NHS).   

Cercetarea a fost efectuată de profesorul Les Mayhew pentru Centrul Internaţional al Longevităţii, o organizaţie caritabilă cu sediul la Londra, şi pentru Bayes Business School, una dintre cele mai bune universităţi din Anglia.  

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net