Noi descoperiri la Pompei provoacă emoție. Desenele unor copii ai orașului dispărut, analizate de psihologi

Desenele unor copii de acum 2000 de ani sunt cea mai nouă descoperire făcută printre ruinele vechiului oraș romna, Pompei, dispărut în urma erupției devastatoare a vulcanului Vezuviu. Orașul a cărui istorie s-a oprit pe 24 august în anul 79 d.H. a fost descoperit la finalul secolului al XVI-lea, iar de atunci descoperirile despre oamenii și viața de acum 2000 de ani nu contenesc. Cele mai noi, făcute zilele acestea, sunt desenele unor copii, care au provocat mare emoție.

Ce înfățișează desenele copiilor din Pompei

Palma unui copil, desenul descoperit la Pompei. Foto: Parco Archeologico Pompei
Palma unui copil, desenul descoperit la Pompei. Foto: Parco Archeologico Pompei

Descoperirile au fost făcute în timpul săpăturilor de la I'Insula dei Casti Amanti, un grup de case din parcul arheologic din Pompei, care a fost deschis pentru prima dată publicului marţi.

Desenele, care sunt făcute cu cărbune înfățișează gladiatori în timpul unei lupte, iar experții care le-au analizat cred că au fost făcute de copii inspiraţi de vizionarea luptelor din amfiteatrul din Pompei. Acestea se numără printre cele mai recente descoperiri făcute în ruinele vechiului oraş roman, potrivit The Guardian.

Alte desene descoperite pe un perete lung includ conturul a trei mâini mici, două siluete care se joacă cu o minge, o scenă de vânătoare a unui animal care pare a fi un mistreţ şi o scenă care înfăţişează doi boxeri culcaţi la pământ.

Desenele unor copii, descoperite la Pompei. Foto: Parco Archeologico Pompei
Desenele unor copii, descoperite la Pompei. Foto: Parco Archeologico Pompei

Probabil, un loc de joacă al unor copii din Pompei

Gabriel Zuchtriegel, directorul parcului arheologic din Pompei, a declarat că desenele au fost făcute probabil de unul sau mai mulţi copii care se jucau în ceea ce a fost o curte, înainte ca oraşul să fie distrus de erupţia Muntelui Vezuviu în anul 79 d.Hr.

El a spus: „Împreună cu psihologii de la Federico II (universitatea din Napoli), am ajuns la concluzia că desenele gladiatorilor şi ale vânătorilor au fost făcute pe baza unei viziuni directe, şi nu a unor modele picturale. Probabil că au asistat la lupte în amfiteatru, intrând astfel în contact cu o formă extremă de violenţă spectaculoasă”.

Rămășițe umane

Arheologii au descoperit, de asemenea, rămăşiţele a două victime ale erupţiei, care au fost găsite lângă uşa din Casa Pictorilor, numită astfel deoarece se crede că locuinţa era în curs de zugrăvire în momentul dezastrului.

Ultimele săpături au scos la iveală alte rămășițe umane la Pompei. Foto: Parco Archeologico Pompei
Ultimele săpături au scos la iveală alte rămășițe umane la Pompei. Foto: Parco Archeologico Pompei

O sală de banchet plină de fresce bine conservate, care înfăţişează personaje inspirate de războiul troian, a fost dezgropată în timpul unor săpături efectuate în aprilie. Alte descoperiri făcute anul trecut includ o casă care conţinea o brutărie, unde se crede că oamenii înrobiţi erau închişi pentru a produce pâine.

Ruinele Pompeiului au fost descoperite în secolul al XVI-lea, iar primele săpături au început în 1748. Pompei este al doilea cel mai vizitat sit arheologic din lume.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
vant puternic Inquam Photos jpg
image
image
image
image
image
image
lavanda 1 jpg
telefon jpg
mancare de fasole verde jpeg
Cartofi prajiti Foto shutterstock 782040517 jpg
femeie vara rochie inflorata shutterstock 77805982 jpeg
reguli noi aeroport jpg
image png
vaza flori jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net