Nu vă îmbolnăviți în Grecia. Mai multe persoane au murit în așteptarea ambulanțelor

Grecia se confruntă cu o lipsă acută de medici în spitale și echipaje de intervenție, aceasta fiind cauza mai multor întâmplări nefericite. Mai multe persoane au murit în așteptarea ambulanțelor, cea mai recentă tragedie fiind moartea unei gravide și a copilului nenăscut. Fata de 19 ani, gravidă în opt luni a așteptat până a murit ambulanța solicitată. Sistemul medical din Grecia este serios afectat, iar în unele insule situația este critică pentru că nu există nici măcar un medic.

Criză acută d emedici și Ambulanțe în Grecia. Foto: Profimedia Images
Criză acută d emedici și Ambulanțe în Grecia. Foto: Profimedia Images

Nouă persoane au murit în așteptarea ambulanțelor

Insulele idilice din Grecia sunt pline de turiști, în timp ce sistemul medical elen este la pământ, cu o criză a personalului fatală, relatează Politico.

Moartea unei adolescente însărcinată și a copilului ei nenăscut este cea mai recentă tragedie care are la bază lipsa personalului medical din Grecia. În total nouă persoane au murit în așteptarea ambulanțelor solicitate. Grecia cunoaște în această vară o penurie cronică de personal de ambulanță și de asistență medicală.

Unele spitale insulare nu au medici generaliști permanenți, bazându-se în întregime pe medici din Grecia continentală care vin să lucreze pe termen scurt.

În iunie, o femeie de 63 de ani aflată pe insula Kos a murit în după ce s-a prăbușit, făcându-i-se rău în stradă. Singura ambulanță disponibilă era plecată la o altă urgență.

O tânără de 19 ani, însărcinată în opt luni, a murit într-o suburbie a Atenei, în timp ce aștepta de peste cinci ore o ambulanță și făcuse aproximativ 20 de apeluri la salvatori. Și copilul ei nenăscut a murit.

De atunci, au fost dezvăluite încă cel puțin șase cazuri de persoane care au murit în toată țara din cauza lipsei transportului medical.

O singură ambulanță pentru mai multe insule

Pe multe insule din Ciclade și Dodecanez, doar o ambulanță este disponibilă 24 de ore pe zi.

Această problemă se regăsește însă și în Atena unde funcționează aproximativ 50 de ambulanțe, în loc de 90 cât sunt necesare.

Mai multe persoane au murit în Grecia în așteptarea ambulanțelor. Foto: Profimedia Images
Mai multe persoane au murit în Grecia în așteptarea ambulanțelor. Foto: Profimedia Images

Marea majoritate a centrelor de asistență medicală din micile insule din Marea Egee se luptă să facă față unui număr uriaș de turiști, iar medicii, acolo unde există, sunt obligați să facă gărzi în fiecare zi.

Cei mai mulți medici din Grecia continentală refuză să lucreze în insule din cauza numărului uriaș de turiști, presiunea fiind fantastică.

Am trimis mai mulți salvatori (de îngrijire a sănătății) din restul țării în insule pentru a acoperi nevoile sezonului”, a spus Mathiopoulos. „Colegii noștri sunt nevoiți să-și reducă vacanțele de vară pentru asta, dar acestea sunt, evident, doar soluții pe termen scurt”, a declarat un oficial grec din Sănătate.

Pe insula Lesbos, o femeie de 78 de ani și-a pierdut cunoștința în timp ce înota. Paramedicii au sosit două ore mai târziu la fața locului, doar pentru a descoperi că inima i s-a oprit.

Kos, o insulă cu 40.000 de rezidenți permanenți, care găzduiește peste 1 milion de turiști în timpul verii, are trei ambulanțe, dar numai una poate opera din cauza lipsei de personal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net