O boală misterioasă a dus la decesul a trei persoane în câteva ore. Toată țara e în alertă!

Zeci de oameni au fost plasați în carantină în Burundi, țară situată în estul Africii, după ce un virus misterios a luat viața a trei persoane, în doar câteva ore. Autoritățile sanitare avertizează locuitorii acestei țări să ia măsuri suplimentare de igienă. Simptomele bolii nu sunt diferite de cele provocate de virusul Ebola.

Simptomele bolii sunt asemănătoare cu cele provocate de virusul Ebola (foto: Shutterstock)
Simptomele bolii sunt asemănătoare cu cele provocate de virusul Ebola (foto: Shutterstock)

Trei persoane au decedat după ce au contractat un virus misterios

O boală misterioasă a ucis trei persoane în 24 de ore de la apariția simptomelor în Burundi. Experții în sănătate se luptă să indentifice virusul misterios, dar au raportat că simptomele bolii includ dureri abdominale, sângerări nazale, dureri de cap, febră, vărsături și amețeli – asemănătoare cu cele provocate de virusurile Ebola și Marburg.

Săptămâna trecută, un elev de 18 ani a fost internat în spital cu unele simptome, inclusiv vărsături sângeroase, diaree și sângerări nazale. El a fost suspectat că a contractat virusul Marburg, din cauza unui focar actual care se desfășoară în Tanzania, dar rezultatele analizelor au fost negative atât pentru acest virus, cât și pentru Ebola, lăsându-i nedumeriți pe experți.

Tânărul de 18 ani și ceilalți doi decedați ar fi locuit în aceeași zonă. „Ministerul Sănătății Umane și Luptă împotriva SIDA sunt, surprinse de faptul că nu există epidemie de Ebola sau Marburg în provincia Muyinga din Burundi. Continuăm cercetările pentru a identifica cauza decesului”, se arată în comunicatul emis de Ministerul Sănătății, potrivit Daily Star.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, boala virusului Marburg este o febră hemoragică virală care poate avea o rată a mortalității de până la 88%, iar în prezent nu există vaccinuri sau tratamente antivirale aprobate pentru tratarea acesteia.

Autoritățile sanitare avertizează locuitorii din Burundi să ia măsuri suplimentare de igienă: să se spele pe mâini cu apă curată și săpun. De asemenea, ei recomandă ca aceștia să evite consumul de carne de animale sălbatice și atingerea cadavrelor cu cauze necunoscute de deces.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!     

image
image
image
image
image
image
maidanez caini agresivi caine foto gheorghe florin 8 1170x644 jpeg
Masini pe autostrada in Austria FOTO Shutterstock
6 front Carmina Dragomir jpg
refugiati Chilieni FOTO Flotrentina Peria agerpres jpeg
beneficii consum oua 790x460 jpg
politie jpg